〔警世〕是日澳門災情圖集+描述

735 回覆
977 Like 6 Dislike
香港冇事真係基建好
英國功不可沒
個政府仲唔宣布 停工停課 全民大救災
驚死啲賭場無得開咩
澳門立左23 條架
冇得帶頭拉隊屌鳩政府架
如果唔係
香港衰衰地有事都可以留喺屋企 / 去社區中心避吓
澳門真係留喺邊度都唔安全
絕體絕命都市
有對比之下,大交台真係盡顯身價
有對比之下,大交合真係盡顯身價
香港都唔係好人好多,特別依家好多新起既都好化學
遲早會變到澳門咁

呢個真

澳門有大交合都係瀨
好似完全冇去水同所有野都偷工減料咁
香港冇事真係基建好
英國功不可沒

香港本身地理位置同地形都有優勢
有冇人諗過如果吹正既係香港會點?
安然無恙?

一個城市最基本係要做好基礎建設,點解日本要駛咁多錢研究防震技術?
基本嘢搞唔好,咪好似澳門今日咁既情況

好多人成日笑鳩日本經濟霉足廿年 又唔知人地基建 各類服務standard幾咁高 人地國民自己享受返 外國人就淨係識笑人gdp

澳門有大交合都係瀨

澳門大交合個問題係預警不足 前一晚隻字不提可能會掛更高風球 到第二朝仲拖住唔掛 比人返工

咪撚吹奏
佢只係做左應該做既事

咪撚吹奏
佢只係做左應該做既事

單眼佬同盲佬比較

澳門有大交合都係瀨

澳門大交合個問題係預警不足 前一晚隻字不提可能會掛更高風球 到第二朝仲拖住唔掛 比人返工

難道澳門大交合掛十號唔比人返工就冇事?
唔好迫我派

澳門有大交合都係瀨

唔好迫我派

小啲傷亡
同打仗有咩分別?

澳門有大交合都係瀨

臨登陸先話轉10號

澳門有大交合都係瀨

唔好迫我派

小啲傷亡

唔係個個得閒留意個風咩料,早d掛10起碼人地唔洗返工,仲有時間做好準備去預防
老老實實
葡萄牙時代澳門都唔係好好

葡佬根本冇認真搞
之後赤化埋就做洗錢娛樂場所
澳門已經做咗避孕套好耐
但佢地好多都跪地奶共嘅袋底

六幾年123事件之後成個澳門政府大部份都插晒共狗入去

澳門有大交合都係瀨

唔好迫我派

你諗下點解咁多人死喺停車場?
個個返晒工就話要收工,泊得車黎或者落去地下停下車救車就比洪水淹死
晨早出警示會唔會咁多人冇危機意識? 救得一個得一個

今次單野根本就由風水權而起

澳門有大交合都係瀨

唔好迫我派

小啲傷亡

唔係個個得閒留意個風咩料,早d掛10起碼人地唔洗返工,仲有時間做好準備去預防

咁不如你話我知有邊幅圖澳門人唔洗返工唔會發生
今次單野你地澳門人都重係拉唔到天文台個風水權落黎,就唔好怪其他人

澳門有大交合都係瀨

臨登陸先話轉10號

睇新聞都覺得條友on9 話個風好難預測 6~9點期間可能會改風球 ok u win

呢個廣告😂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞