〔警世〕是日澳門災情圖集+描述

735 回覆
977 Like 6 Dislike
今獲澳門SMG肯定仆街,個風差半個鐘到先掛8
仲要出張假圖黎fake市民,搞事
抵死
澳門人真係咪撚怪鳩人地笑鳩自己
平時基建做得差 淨係識堀地開公數貪污
澳門人有無出過一句聲啊?
閒日無事就屌鳩香港人搞事 屌鳩香港人貪著數
而家到有事起上黎就扮慘
有啲學社為自己發聲又屌鳩人地搞事
澳門人真係抵撚死架

利申:有澳門身份證既香港人

有相當部分人就唔好當全部啦
都幾大獲
見到澳門,支那既基建

我真心覺得港豬噢大橋真係信唔過

正評
留明
見到澳門,支那既基建

我真心覺得港豬噢大橋真係信唔過

正評

我想睇下兩邊工地災情
老老實實
葡萄牙時代澳門都唔係好好
(2008年)

由中海發展位於澳門東方明珠區的寰宇天下,剛於去年底入伙,為區內焦點新盤,由5座大廈組成,提供1,000多個標準住宅單位,另有兩個特色單位。每座大廈樓高47層,分層單位面積由1,064至1,850方呎不等,分2房至3房間隔,連工人房。屋苑設有15萬方呎大型會所,設施多達40多項,包括峇里人造沙灘、園林燒烤場及多功能室外運動場等。另外,還設有大型地庫停車場,提供約800個車位。

老老實實
葡萄牙時代澳門都唔係好好

葡佬根本冇認真搞
之後赤化埋就做洗錢娛樂場所
澳門已經做咗避孕套好耐
但佢地好多都跪地奶共嘅袋底
成日淨係識一句 咩今次香港好彩吹唔正
我本來都覺你地慘 有個咁既垃圾政府
原來只係你地唔好彩吹正左先咁 Sor9ry囉
吹正日本我諗日本都沉嫁啦

btw 吹正香港 我都信香港唔會咁慘先

間老麥唔用強化玻璃真係夠仆街
今日澳門人返唔返到工呀?
今獲澳門SMG肯定仆街,個風差半個鐘到先掛8
仲要出張假圖黎fake市民,搞事

出假圖果下真係痴痴地線
共產黨都唔會咁離譜
打風唔使用電
On9先講得出
打風先用得多
室內照明
緊急用途
通訊
呢啲全部都係電
今日澳門人返唔返到工呀?

你講派牌定開骰盅?
澳門個鄉下佬天文台長,笑撚死人
仲話今次颱風比較特別,所以預測唔到
撚狗咁撚
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=713116858879303&id=489724987885159

仲諗住呃鳩人話預計唔到係東登定西登
明明自己尋晚已經抄天文台改晒口風

on9風水權
產緊埋黎都話預測唔到
而家1917年呀?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞