〔警世〕是日澳門災情圖集+描述

735 回覆
977 Like 6 Dislike
成日淨係識一句 咩今次香港好彩吹唔正
我本來都覺你地慘 有個咁既垃圾政府
原來只係你地唔好彩吹正左先咁 Sor9ry囉
吹正日本我諗日本都沉嫁啦

btw 吹正香港 我都信香港唔會咁慘先

澳狗小學冇教? 香港地理位置有咩優勢?
有對比之下,大交合真係盡顯身價

澳門有大交合都係瀨
好似完全冇去水同所有野都偷工減料咁

澳門大交合個問題係預警不足 前一晚隻字不提可能會掛更高風球 到第二朝仲拖住唔掛 比人返工

臨登陸先話轉10號

睇新聞都覺得條友on9 話個風好難預測 6~9點期間可能會改風球 ok u win

難乜鬼預測呀
個風到之前一日已經預測到會係香港西邊登陸架啦

澳門有大交合都係瀨

澳門大交合個問題係預警不足 前一晚隻字不提可能會掛更高風球 到第二朝仲拖住唔掛 比人返工

難道澳門大交合掛十號唔比人返工就冇事?
唔好迫我派

香港上十號時
馬交先岩岩上8

香港上9號時
果邊仲係3

咁你話關唔關SMG事
之前仲有條on9澳門仔話自己澳門幾勁幾勁
咩世界第一 打曬飛機咁話澳門冇嘢比唔上香港
而家見真章啦澳門仔

打飛機咪世界第一囉

屌有無個po睇番 好想推出黎鞭屍

香港真係表面風光
https://lihkg.com/thread/343548/page/16?ref=web

澳門有大交合都係瀨

臨登陸先話轉10號

睇新聞都覺得條友on9 話個風好難預測 6~9點期間可能會改風球 ok u win

難乜鬼預測呀

香港咁近都唔參考資料
定根本冇人返工

澳門有大交合都係瀨

臨登陸先話轉10號

難乜鬼預測呀

6~9點 你玩晒

澳門有大交合都係瀨

臨登陸先話轉10號

難乜鬼預測呀

香港咁近都唔參考資料
定根本冇人返工

佢連張路徑圖都出錯

澳門有大交合都係瀨

臨登陸先話轉10號

難乜鬼預測呀

香港咁近都唔參考資料
定根本冇人返工

聽講個局長8點先訓醒 肯9點改風球算係咁
有冇人諗過如果吹正既係香港會點?
安然無恙?

但唔會咁嚴重囉

地理上澳門低窪平地就好心好足準備
就算香港多山,對颱風既準備都係做到足,自己基建廢重好意思話香港靠好命?
年年派錢都唔夠你一次風災維修用
澳狗
自己政府垃圾就垃圾啦
仲咁得閒上網不如出街屌7個政府好過啦
依加澳門咩情況?
屋企人想依加去⋯

地理上澳門低窪平地就好心好足準備
就算香港多山,對颱風既準備都係做到足,自己基建廢重好意思話香港靠好命?

香港多山一樣有其他風險,例如山泥傾瀉、山洪暴發
呢兩樣嘅防災準備都係做得好嚴謹
依加澳門咩情況?
屋企人想依加去⋯

過去幫手搬沙包?
人地連水都冇得用重去?
快d拎$9000去買物資啦
有對比之下,大交台真係盡顯身價

百屌成才
下個到香港

澳門有大交合都係瀨

臨登陸先話轉10號

難乜鬼預測呀

香港咁近都唔參考資料
定根本冇人返工

聽講個局長8點先訓醒 肯9點改風球算係咁

難乜鬼預測,澳門天文台次次都炒香港功課架啦,今次唔知鬥氣定點唔炒就出曬事

澳門有大交合都係瀨

難道澳門大交合掛十號唔比人返工就冇事?
唔好迫我派

香港上十號時
馬交先岩岩上8

香港上9號時
果邊仲係3

咁你話關唔關SMG事

尋日已經一塔屎咁, 今日仲唔停工停課盡快搶修收拾。 真心係抵屌
依加澳門咩情況?
屋企人想依加去⋯

我都係 係咪仲係好嚴重
尋日已經一塔屎咁, 今日仲唔停工停課盡快搶修收拾。 真心係抵屌

賭場狗

賭場狗

支共有天災起碼都會出幾個人上下電視救災, 澳門政府真係比垃圾更垃圾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞