〔警世〕是日澳門災情圖集+描述

735 回覆
977 Like 6 Dislike
還有黨呀

一地玻璃碎

而家澳門D樓係咪都支那起..點解可以咁化學
無人睇得出係海水倒灌
點解澳門啲地方名咁大陸。。。
澳門除左年年派錢
有冇人諗過如果吹正既係香港會點?
安然無恙?

一個城市最基本係要做好基礎建設,點解日本要駛咁多錢研究防震技術?
基本嘢搞唔好,咪好似澳門今日咁既情況

最多爆多小小玻璃,水位再升多小小,其他問題不大
其實點解今次香港傷亡咁小,真係關天文台事,早一晚話第2朝掛8號,成班人唔洗返工,落街. 你諗下如果好似馬交咁9點先掛,肯定死一堆人
除外就係香港D去水都幾足.
利伸, 香港天文台仆街,明明黑雨都剩係掛黃雨

起碼D主要街道唔會浸到咁

真係做好左基建

廿年前香港成日水浸,而家風暴大潮都係幾個低地浸

玻璃爆就正路,但澳門全楝爆就唔正常

個氣象局垃圾唔夠時間做預警,停水停電有二次災害

人禍>>>天災,澳門d基建淨係夠頂八號風球,一到十號就現形

以前成日睇返D舊片,點解香港睇打風睇得咁緊,其實係港英政府溫黛果陣出晒事,之後先不停改善 仲有好多大廈既玻璃用緊2XXkm/h壓力做水平,所以打風都唔易爆,不過回歸後就唔知啦
香港咁撚大風都無船出事

澳門d船炒到碼頭都爛撚埋

一定係人禍多過天災
真係痴撚線
今次個風睇到澳門
連大陸二線城市都比唔上

大陸d越市衰野上得facebook咩
垃圾
渣ga
你們還有黨
有冇人諗過如果吹正既係香港會點?
安然無恙?

一個城市最基本係要做好基礎建設,點解日本要駛咁多錢研究防震技術?
基本嘢搞唔好,咪好似澳門今日咁既情況

最多爆多小小玻璃,水位再升多小小,其他問題不大
其實點解今次香港傷亡咁小,真係關天文台事,早一晚話第2朝掛8號,成班人唔洗返工,落街. 你諗下如果好似馬交咁9點先掛,肯定死一堆人
除外就係香港D去水都幾足.
利伸, 香港天文台仆街,明明黑雨都剩係掛黃雨

呢次大交合都算係咁

收皮,算係咁?
好彩佢識掛10號,陣間死左人我驚暴動
今次掛10號唔代表平時正常

人地都講明呢次
你做乜鳩姐
香港咁撚大風都無船出事

一定係人禍多過天災

好似愉景灣都有單棄船
無人睇得出係海水倒灌

好多人無視呢樣野
香港咁撚大風都無船出事

一定係人禍多過天災

好似愉景灣都有單棄船

支那船
前日先係澳門玩完返香港,今日就變到咁撚樣

巴打買番注mark 6

我仲要住十六浦
唔洗風災都已經覺得澳門成個災場咁。由大炮台望去西面澳門領土,成個舊城區好似貧民窟咁,又冇規劃,又冇維修,又密密麻麻,仲衰過深水埗、土瓜灣、九龍城。
笑咩,遲D香港咪又俾支那搞到咁
係自己地方出事唔好怕,因你背後有強大GE祖國
都係舊區/住宅區出事

近10年新開果D賭場好似冇乜事?

睇新聞都瀨晒野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞