〔警世〕是日澳門災情圖集+描述

735 回覆
977 Like 6 Dislike
我知依家問有d仆街 但如果本身book左下個月底去澳門玩..大家覺得取消定一個月佢復元到

一個月冇事啦

下個星期有無事...

集中酒店賭場玩囉

賭場今日都冇電

下個月咩都有啦

住banyan tree會唔會無水

尋晚銀河有電冇水

咁貴book就係想玩佢個房內水池
聽日去澳門是否不智
Plan好左下星期二過澳門 氹仔果邊無咩事啦應該 都係留酒店賭場
聽日去澳門是否不智

如果係玩就不智,如果睇明日之後都ok
聽日去澳門是否不智

Book左金沙城假日中心
電話查詢 職員表示酒店供應正常而已旅遊區附近亦都正常。
係咪想呃我唔退錢 想我繼續去?
岩岩澳門返黎,響澳門住既同事話仲係無食水無廁所水,全部要落街拎水
賭場除左賭枱,老虎機因為尋日全澳停電hang哂機
碼頭坐船返黎要排隊,唔撚理你買左幾點船,總之要排隊等船(由17:30等到20:30先上到),聽日因為星期五,班響珠海澳門租屋住既都會返香港,肯撚定要等到凌晨都似

但最撚好笑係,仲有一大班賤畜廢老旅行團繼續坐船去澳門,比左錢無水無電都要去,唔想蝕底on撚鳩
聽日去澳門是否不智

好明顯係呃啦!
聽日去澳門是否不智

好明顯係呃啦!

聽朝就同佢講退錢
排水能力差, 大廈用料差, 用水電俾支那渣住春袋
政府唔會改善, 只會將呢D情況加劇, 只係為左令你地失去獨立生存既條件

聽日去澳門是否不智

唔出金沙城就ok,但賭場得賭枱玩到,老虎機全打柴
附近仲係廢墟
過橋去澳門半島直頭係重災區
黎緊星期日又打風,建議輸少少錢,唔好奶野
https://www.youtube.com/watch?v=vgohIESlY6U

澳門youtuber
1:45開始

垃圾

其他嗰啲當講下笑都算啦
但係講到遊行好似係假期無野做嘅娛樂咁
聽日去澳門是否不智

附近仲係廢墟

唔該哂
落船 應該都仲有接駁巴士去酒店? 因為兩個女仔去 怕果面好亂
上面有張係澳門老麥玻璃碎曬
我諗起隔離有個post話梅窩老麥安全到外面橫風橫雨入面d人可以邊睇景邊食野

梅窩果個位食既風力絕對勁過宮也街吧~

https://youtu.be/llf2HXVyGiA

我覺得好快會喺9gag見到呢條片
聽日去澳門是否不智

附近仲係廢墟

唔該哂
落船 應該都仲有接駁巴士去酒店? 因為兩個女仔去 怕果面好亂

仲有,但check in超長龍,出酒店去景點就唔建議,今日仲見一街樹,鐵皮,招牌
Hk地下d渠,電線,寬頻都鋪排得好好 ,之前聽澳門朋友講,澳門要整地下電線都要掘爛嗰地先整到,所以d地成日維修,政府又闊佬懶理

英國佬留啲乜都要BS 標準

最重要都係認真執行先得
老實同一樣嘢, 你攞大陸GB同BS DIN 比好多都一樣咁滯(因為照抄 ), 但出到嚟都係屎

大陸Certified 做假係正常

香港都有
https://www.youtube.com/watch?v=vgohIESlY6U

澳門youtuber
1:45開始

垃圾

其他嗰啲當講下笑都算啦
但係講到遊行好似係假期無野做嘅娛樂咁

澳門人唔會反抗
聽日去澳門是否不智

附近仲係廢墟

唔該哂

仲有,但check in超長龍,出酒店去景點就唔建議,今日仲見一街樹,鐵皮,招牌

唔好去啦
阻住地球轉咩
個風打正澳門唔係香港
你覺得打正香港d野唔會周圍飛周圍跌?

會唔會海水倒灌令浸到斷水斷電好難講

自己睇番香港d片 個風已經距離香港咁遠
一樣有野吹落黎吊住周圍fing撞爆哂d玻璃
今次唔係打正都咁 上次一個紅雨已經周圍水浸
自己諗 仲好意思拎黎打飛機

痴X線
香港中電港燈係聯網架柒頭
冧任何一邊都唔會成個香港無晒
根撚本就係標準做得抵
成鳩日諗有幾何十號
咁就出事啦
個風打正澳門唔係香港
你覺得打正香港d野唔會周圍飛周圍跌?

會唔會海水倒灌令浸到斷水斷電好難講

自己睇番香港d片 個風已經距離香港咁遠
一樣有野吹落黎吊住周圍fing撞爆哂d玻璃
今次唔係打正都咁 上次一個紅雨已經周圍水浸
自己諗 仲好意思拎黎打飛機

痴X線
香港中電港燈係聯網架柒頭
冧任何一邊都唔會成個香港無晒
根撚本就係標準做得抵
成鳩日諗有幾何十號
咁就出事啦

駁唔到
:澳門撚
下個星期日去取唔取消好
下個星期日去取唔取消好

咪撚去啦
D雞上晒共北
佢地果面仲話 水舞間照常開放 有無巴打知真定假
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞