〔警世〕是日澳門災情圖集+描述

735 回覆
977 Like 6 Dislike
今日澳門人返唔返到工呀?

唔洗諗,返酒店既幾遠都要死返去
澳門個鄉下佬天文台長,笑撚死人
仲話今次颱風比較特別,所以預測唔到
撚狗咁撚
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=713116858879303&id=489724987885159

仲諗住呃鳩人話預計唔到係東登定西登
明明自己尋晚已經抄天文台改晒口風

on9風水權
產緊埋黎都話預測唔到
而家1917年呀?

當連登仔都可以預測到西登嘅時候
貴為台長嘅你可以預測唔到
你俾份糧連登仔算啦
上面嗰個咩人嚟,又「位」又「屎」又「關中國撚事」又「唔會用電高峰」

仲有一般市民對電力系統一無所知或者一知半解有咩嘢問題
一場風雨,城市的不足即時現形
今獲澳門SMG肯定仆街,個風差半個鐘到先掛8
仲要出張假圖黎fake市民,搞事

出假圖果下真係痴痴地線
共產黨都唔會咁離譜

有冇圖?
有冇人諗過如果吹正既係香港會點?
安然無恙?

起碼唔會等D人返緊工先話掛八號

南掠其實仲大碌。

吹正起碼有東北D山擋兩野。
今獲澳門SMG肯定仆街,個風差半個鐘到先掛8
仲要出張假圖黎fake市民,搞事

出假圖果下真係痴痴地線
共產黨都唔會咁離譜

有冇圖?

有無圖
澳門天文台係on9 政府都on9
但如果香港同澳門位置掉轉
我忘諗香港災情都唔會好得澳門幾多
因為今次個風真係勁
我全程一路係街追風 感受到真係唔講得笑
如果再近少少香港就好大損失
垃圾,一定貪左好多
朱門酒肉臭,路有凍死骨。
澳門天文台係on9 政府都on9
但如果香港同澳門位置掉轉
我忘諗香港災情都唔會好得澳門幾多
因為今次個風真係勁
我全程一路係街追風 感受到真係唔講得笑
如果再近少少香港就好大損失

重係街追風
有咩事消防多得你唔少
你地澳門人自己諗清楚年年$9K 野係咪收得過

所以早三四年
好多香港老屎忽話澳門冇人拉布,澳門發展好快,香港要學馬交
呢班老野一車車送去澳門試下鏡湖同山頂既服務就岩晒

冇人拉布,比你任發展,睇下發展左乜野出嚟
澳門己接近貧民窟level
上面條on9,今次係支那南方電網自己GG,就算澳門電力全盡奶力,都唔夠20%供電,連路環自己都唔夠用,緊係死啦!

仲有,澳門電力之前有話起新天燃氣發電機組,但澳門政府唔撚比,現眼報啦而家!

仲敢懶水浸,點解連路環都會停電,根本唔夠電
我係香港人,去左澳門做野,我無追post,但大概知好多人講緊風涼話,其實我覺得要屌就去屌個政府做得唔足,走去屌普通市民,笑鳩佢地有意思咩.. 人命黎,成晚不停聽到警車聲,真係好不安,話澳門人奶共,但坦白講香港都大撚把藍絲,但唔好因為有呢d撚樣就笑撚晒所有澳門人啦,話我口德撚都係咁話,唉

就係屌咁澳門人年年有幾千就乜鳩都唔理。
你仲未明人哋屌咁澳門人乜

gphone佢地俾人拉去坐監,搞遊行,有幾多後生人係屋企嘆緊冷氣打緊lol,佢地年年幾千都無咪又係乜鳩都唔理,每個地方都一鳩樣有呢d人,你唔保證全香港人都反共,同樣你保證到全澳門人都奶共? 算啦我係度唔係想罵戰,我口德撚上身姐,唔阻你繼續屌鳩澳門人,盡量細力d

如果過半人口奶共
我屌佢地奶共算唔算以偏蓋全

如果,有冇source?

一場風見晒底

屋頂吹走, 玻璃吹爆, 水管吹斷

我敢斷言, 8成破壞都係因為 Made in China

D 螺絲同釘鋼水勁差, 根本唔受力, 幾樣Made in China 的劣質物料帶來連鎖效應, 倍大左破壞性
今日澳門,明日香港
港猪仲係FB share 今日放假好開心
有冇諗過遲啲香港就好似澳門咁...
冇自己既食水,冇自己既供電
比中共控制哂生活既必需品

啱啱先睇到澳門居民冇電用,但個啲大型賭場仲五光十色咁真係覺得好有警世既味道

話有啲賭場自己有後備發電機,反而全個城市電網冇後備

打風香港好少死人臨樓
今日澳門,明日香港

啱啱先睇到澳門居民冇電用,但個啲大型賭場仲五光十色咁真係覺得好有警世既味道

外資個啲賭場多場應急野做好哂
基本上喺咪可以用全滅去形容
今日澳門,明日香港

外資個啲賭場多場應急野做好哂

人地根本唔信呢個19政府
英國 VS 葡萄牙

高下立見

好似曾經有港督要求香港稅收要建設返香港,唔可以拎返英國,後尾同倫敦政府嘈。
(有錯請指正

宜家?有幾多個“基金“?

今日澳門……

記得有港督向英國爭取獨立財政,最後香港財政預算不用倫敦批,可以自決
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞