〔警世〕是日澳門災情圖集+描述

735 回覆
977 Like 6 Dislike
澳門 第2個用繁體嘅支那

其實呢個說法係咪有啲古怪
第二個支那
用繁體嘅支那
如果合埋一齊變一組字
個意思會變咗有兩個用繁體嘅支那地方喎

第一個咪台灣
太誇張 返去70年代?
市面一片黑暗 賭場運作正常
http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/news/20170823/57118608

呢獲真係Hello Darkness, My Old Friend

第二個支那
用繁體嘅支那
如果合埋一齊變一組字

第一個咪台灣

宜家香港都差唔多
管理公司連平時會準備的沙袋都沒有,我們也沒有想到要囤糧。海底隧道六點才通,公交也沒有。整個學校就是一個孤島,吃的只有OK和聯豐有賣,沒人知道什麼時候有電,看著賭場的燈亮起感覺被拋棄。我們只能樓下尬歌吹風或者在宿舍靜坐看著賭場一點點沒電,信號不好。沒有人知道什麼時候來電,直到十點。對政府很失望。
每年發九千塊紅利還不如用於基礎設施建設…

即使真係醒覺
又係咪已經太遲?

公交...
抵死 賺埋賺埋咁多賭仔錢 一鋪還返曬
雪上加霜 香港人
再次證明倚靠大陸係冇好結果
香港真係表面風光
https://lihkg.com/thread/343548/page/14?ref=ios
binc

記得條友係咁講深水埗好危險
鬼佬睇見d相,仲以為係比人炸完黎定咩
打風定打仗
排水能力差, 大廈用料差, 用水電俾支那渣住春袋
政府唔會改善, 只會將呢D情況加劇, 只係為左令你地失去獨立生存既條件

第二個支那
用繁體嘅支那
如果合埋一齊變一組字

唔明你問乜
宜家咪有兩個囉
英國 VS 葡萄牙

高下立見

https://zh.wikipedia.org/wiki/一二·三事件
香港嗰陣都唔係幾好不過之後有麥理浩
澳門冇lu

澳門藝術博物館,天台嚴重變形

反而仲靚咗
澳門藝術博物館應該參考呢個設計

唔係恥笑真心咁既形狀幾靚
澳門係一個貪污腐敗既地方
完全跟隨黨既步伐
空有賭場璀燦外表
尐舊區仲衰過香港尐4-50年舊樓
特首高官仲想要免刑責
就知佢地身有屎啦

不過班澳豬都唔抵幫
如果唔係要去停車場救車會死咁多人?
肥崔派多次錢揞澳豬把口啦
香港渠務署呢十年係做左好多野, 睇到有進步
話人既同時都要反省下自己身處咩環境 政府方面都半斤八兩咋
話人既同時都要反省下自己身處咩環境 政府方面都半斤八兩咋

有咩問題?樹王咪一樣塌 發現新大陸?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞