陳慧琳爆曾被使橫手搶走女歌手獎

898 回覆
26 Like 103 Dislike
佢有個電台節目咪自己親口講過囉
佢唱歌又麻麻 拍戲又麻麻 係靠個樣,仲要佢把死人聲講出嚟成個婆仔咁勁好笑

佢知自己個賣點係外表所以好比心機keep,佢明白觀眾想睇啲咩
不過無咩拍戲唱歌天份都好,佢會比足心機會去上堂進修,好勤力

相反而家班歌手就淨係口講好努力好努力
成日唱衰人瑞都夠啦
大把人信
係咁仆街嘅就唔會成班朋友啦,個個都盲㗎咩
反而Sammi就真係臭脾氣嗰個,信主之後性情大變
都要佢自己 自我約束能力高先得
娛樂圈出名多誘惑

謝霆峰被人捉車禍頂包
關楚耀(校長契仔) 被人捉藏毒
房祖名被人捉吸毒
講hit 一人有一個夢想,點會hit得過容易受傷的女人
更加唔好講,我願意呢首完全橫掃華人市場嘅歌
廣東歌約定已經係金曲中嘅金曲
講緊嘅唔係唔買得
我哋講緊嘅係華人史上最賣得嘅女歌手
你講話冇金曲你係咪戇鳩?
佢啲歌墊聲開好大聲㗎
真係又跳又唱都唔洗抖氣咩
好難計邊個第一
成蟲喺日本好撚紅
撚伯上過紅白
20年無用墊底啦佢
反而其他女歌手就有
鄧麗君係最早
但論成就,王菲絕對贏
不過無可否認鄧麗君把聲係唯一可以同王菲媲美
十幾年前我仲係認為鄧麗君把聲係無人能及
但人再大啲就明白王菲嗰種係非常獨特破格同埋變化萬千
認為王菲係史上華人最靚聲嘅女歌手
講緊三歲到八十都好受歡迎嗰啲金曲
要講hit佢大把,但我講緊紅到痴晒線三歲到八十都好受歡迎嗰種level,執迷不悔當年都係避唔到去到邊播到邊好受歡迎,但佢唔係去到一人有一個夢想嗰種三歲八十都識唱嗰種level但執迷不悔評價形象高好多突出好多帶嚟嘅人氣亦高好多
90年代最紅女歌手一定係王菲
近年嘅Kelly一定穩過sammi囉,sammi全盛時期已經過咗好耐,唱快歌扯蝦又無氣。Kelly係越唱越穩,但從來無人留意佢唱功,剩係當佢花瓶,話佢唔唱得嘅人分分鐘連聽都未聽過就學人講。
毒瘤明已經夠佢死,後期已經變咗打J對像唔再係以前真係當佢玉女嘅形象
你老母唱功永遠比人低估,啲人成日吹奏隻扯蝦排骨精
年代太遠記錯左
佢雞仔聲
唔岩唱深情歌
但要長久咁紅真係得情歌先得
扯蝦排骨精成日爛聲開唔到演唱會
好似得我單人匹馬入去挑機
結果收到過千負皮兼被人恐嚇
2-3首我UP到...但係5首以上我真係吃力
利申90後

但sammi 我可以up到好多首...王菲唔係我年代..但我大個左有聽 都up到一堆
kelly我唔係唔鐘意佢或者點樣...但係真係up唔到
王菲903最受歡迎女歌手
唱票果時現場投票係拋離其他女歌手

https://youtu.be/64-mAWmTspY?si=f8-vSGA4tac8pELx
On9國貨城係韓國都紅到
無知唔好鳩up
我真係唔想再重提showmi演唱會快歌medley事件
我相信無人會反對四大天王時代,國貨真係搭枱為左砌齊一枱麻雀先有份做四大天王
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞