陳慧琳爆曾被使橫手搶走女歌手獎

898 回覆
26 Like 103 Dislike
講Kelly低半班真係唔合理太過偏頗
實情係佢低幾十班
王菲當然早出道過Kelly
但佢哋交集嘅時間亦都唔少
九五年至2003年
你咪直接攞呢幾年嘅唱片銷量嚟講囉
個結果會嚇死你
大口環
佢成日話王菲响大陸唔紅
人哋2000年起就長期forbes華人名人榜上頭30名內
2011年復出開演唱會排埋第一仲高過章子怡
容祖兒同嬅嬸咁多年都係間中上下榜仲要排好尾

話佢啲歌冇影響力
明明就算好後期匆匆那年同致青春大陸台灣都多人聽
到而家致青春都仲成日有大陸歌手翻唱
師奶識Q音樂咩?
全部師奶眼中只有黎明
關心妍都橫手攞過人地個獎
係咪因為佢唔識做戲咋
楊千嬅都有音樂特輯喎
終於有人講返正題
我純粹by elimination,
叱吒不嬲唔係佢望戰場(應該), 所以唔似00
06佢都過晒氣, 唔駛被人搶獎, 佢都唔會有獎,
得返01/02,
廚房宣言我估tvb都唔知佢要講, 但的確可能想造就sammi老鼠安一齊拎獎,
02唔清楚
音樂成就你攞梅艷芳同王菲比係玩鳩梅艷芳
兩者我當佢差咗10年
自己聽返兩個嘅歌
諗返10年前你聽妹姐嘅歌
仲會唔會適合10年前呢個年代?
依家聽返王菲嘅歌,你又睇吓王菲嘅歌適唔適合呢個年代
跟住攞返M J嘅歌,而家聽返又適唔適合呢個年代
我睇樣先, 楊千嬅真係唔靚(我唔係話佢唔紅, 其他人咪出來嘈), 所以一直冇特登聽佢D歌, 更唔知佢有音樂特輯
唔講以為我老母比王菲搶獎
明明講緊 00 01 04 05 06年既事
係要拎王菲出黎講

得啦得啦 宇宙天后係王菲啦
成就勁過白雪仙
其實唔係好明陳慧琳,點解會上一線囉
唱歌又唔掂 樣又唔掂 得個高字
我想芥蘭ching開返個白雪仙post, 睇下班王菲fans夠唔夠膽入來吹奏
咁嗰個年代個個都睇TVB㗎嘛
楊千嬅上綜藝真係幫到佢好多容祖兒點捧都入唔到屋
印象中睇過有幾個人做呢類型音樂特輯,Eason都有

啱啱Google 原來Joey都有,但好後期 19年嘅事
咁佢個樣好啱拍戲同拍廣告
嗰時嘅男偶像全部都好高

楊千嬅拍埋Edison 吳彥祖度咪比人屌到飛起囉

Kelly應該係最多廣告嗰個嚟,周圍都見到
kelly最唔靚係佢三白眼, 不過呢D非戰之罪
指戲佢應該唔係專注發展, 冇乜人話,
後來生仔就煩到爆, 日日都講到仔, 師奶都怕左佢
我覺得佢係講00年叱咤樂壇女歌手
睇返嗰年楊千嬅得首少女的祈禱係真係好紅
但都好似係年頭紅
睇返嗰年佢得呢首係幾個台攞過第1

嗰年陳慧琳紅嘅:失憶周末、大日子、花花宇宙、星期五檔案、我不夠愛你
仲有假天真 take my hand呢類叫有人識
電影有東京攻略又有薰衣草
年尾仲同商台攪活動有同阿芝合作
有同苦榮合唱歌做埋廣播劇
埋哂商台堆

點知叱咤樂壇女歌手係楊千嬅
最攪笑係叱咤樂壇我最喜愛的女歌手頭5名係冇楊千嬅
即係現場投票基本上冇人鍾意佢

btw,當年樂壇生力軍男歌手,係張家輝
所以好快俾千嬅祖兒過咗
人地開工啫唔通講掃街嘅閒話咩
Kelly:有日喺街見個阿婆好攰咁啦,諗住擔張櫈仔佢坐啦,妳知唔知佢點答我呀芷珊。
芷珊:佢點答妳呀Kelly
Kelly:

話我多事囉,話我咁做啫係話佢老睇佢唔起,係咪想代替佢個位咁話,妳話呢個世界咩人都有喺咪。
芷珊:吓!咁神奇
佢驚妳代替佢咩位呀咁巴閉。
Kelly:
鵝頸橋打小人果個位囉。

難道要咁😅
佢自己都承認自己都唔識做戲
但下下拍埋D大卡士度
我諗佢收山都係因為唔想連累人/ 做臭自己個朵,見好就收
YouTube好多佢同商台嘅訪問
不妨考下古
佢講嘢好搞笑
佢話唔知拍邊套戲之前好驚自己做得唔好,走去美國學做戲
好敬業算係咁
佢依家係大陸開演唱會啲飛都唔賣得
成都滯銷到要將第三層嘅位全部block晒
再免費幫啲觀眾upgrade去前面坐
2005年金曲金
無賴鬥希望都有可能
蝦餃仔
日日新聞都見到
其實當年點解要日日講
我有朋友一開始好鍾意kelly
然後都轉咗會追楊千嬅
估唔到連登仲有英皇打手以為喺高登絕咗跡
有無諗過係記者次次都問?

我老母講過唔係次次都係佢想講,係記者問咁佢就答
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞