陳慧琳爆曾被使橫手搶走女歌手獎

898 回覆
26 Like 103 Dislike
Yes
係有首歌叫紙醉金迷,佢應該搞亂左喜菜
唔係搞結婚都唔會記得返咁多歌
瘋狂嗚拉拉嗚拉拉好老土大媽feel但又keep 住有出鏡個時已經開始唔紅啦稱得上天后係花花世界個幾年
奪麵隻琪都叫冇出事?如果唔係呢件事Gigi 1999-2000應該上到頂峰
你呢個comment都幾癲
當時人都話關事啦,搞笑

https://youtu.be/6S6DtkxdZyg?si=zUh2iEMk0IiSU_NG
Shirley 講紅真係唔係嗰皮
睇完你呢個留言諗諗吓都覺得自己咁講有啲仆街,其實任何情況下小產都係慘嘅sorry我收返
佢邊有同容祖兒楊千嬅交鋒過

講黎講去都係得一個鄭秀文
我冇搞亂呀
紙醉金迷同曲不同詞呀嘛
擺酒嗰首咪叫喜菜囉
同埋果陣得蝦餃
小籠包係小產之後生
公道d講
以前tvb 嘅頒獎禮認受性都高
獎嘅分配都勉強算合理
以前最男最女亞太區男女歌手
基本上都係每年最紅嗰幾件拎
好少呵會爆冷俾冷門歌手
係林峰亞太區嗰年開始玩爛左
之後同四大不和個頒獎禮都收得皮
真正香港公主
有家底,有學歷,有事業,有愛情,諗唔到有咩佢係無
真係痴線
仲要上過smapxsmap
電影日本票房又過億
唔係大紅十大金曲level,點可以攞最受歡迎女歌手
真係講觀眾緣

Kelly 細佬都紅唔起
就算外型唔差
又有個天后家姐
點會冇

99-02都有千嬋
叱咤00年kelly冇女金 02年食白果早走早著
都係想博我最喜愛女歌手 呢兩個獎就係千嬋既

joey上位攞左幾年tvb最女 kelly都係度
上面06年勁歌kelly發牢騷就係joey攞最女

反而sammi kelly鬥得最勁只得00-01
https://youtu.be/agP2d1Fv-3w?si=PTPyEyvJhuPyNNTm
comments真係多韓文,日文都有
佢係真係衝得出香港嘅
講真 十大都係做出嚟嘅啫
當年TVB造神捧四大天王 夾硬塞哂啲歌上榜
但而家睇返其實唔少都唔可以傳唱到而家
反而當年冇上榜嘅歌 可能仲吸到街客 而家仲多人識唱
99-01 最top兩個都係kelly sammi

02 楊千嬅跑出,數落去係twins

03 開始就係Joey vs 千嬅

陳慧琳同joey千嬅爭最女女金真係無聽講過
仲要Kelly唔會好似鄧麗雞咁唔唱兒歌
佢而家一把年紀
你叫佢唱小黑咪,佢都會唱
但係反而佢細佬紅唔起,出道過一排就冇左聲氣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞