陳慧琳爆曾被使橫手搶走女歌手獎

898 回覆
26 Like 103 Dislike
同意Sammi係好多好歌 但特別登出嘅代表作金曲係無
唱功都係梅姐穩啲
終身美麗?
林憶蓮把聲都唔夠獨特
唔計死左果D啦
陶高音位處理手法係最順耳同唔會聽厭
jj同王力宏係聲樂首首一到高音就聽落一樣好厭
周杰倫就夠raw有共嗚啲但好快玩壞聲
但陶都回塘啦宜家好差都係20年前正
王菲前期爆發力強㗎,當年出名長氣而彈起,但佢之後變晒越唱越虛最後連氣都唔夠
捨不得你當年已經橫掃啦,連四大天王入面嘅劉華同郭富城啲歌都唔夠佢Hit
默契、放不低呢啲都係金曲啦,都唔使講後嚟嘅終生美麗嗰堆
kelly? 邊啲呀,又係花花宇宙、大日子嗰啲呀?
校歌 fans都話聽到悶
對比梅姐同王菲黎講姐
咁佢都係一代天后黎
王菲點止
你快樂 (所以我快樂)嘅童聲
我也不想這樣嘅柔弱女聲
臉嘅完全變聲歌劇唱法
人間情誡呢啲變法萬千
下大陸人黎
兩首當時都hit到仆街
一人有一串臘腸 個個都咁唱
佢絕對唔係
佢只係比較喜歡西洋音樂
喺自己有話事權嘅時候將佢融入自己嘅音樂
我都記得,唔知邊個節目搵王菲上去鬥長氣
絕對冇得拗
事實就係事實
慶幸佢一出道一聽就真係天籟之音
除咗唱歌就係作曲
天才中嘅天才
捨不得你咪就係嗰種好受年輕人歡迎勁hit好爆但唔係全民受歡迎人人都鍾意嗰種囉,王菲嘅菲自由嗰啲都係咁
吓 老土喎
一人有一個夢想咪只係陳松玲烏卒卒、周慧敏自作多情嗰啲level,係曾經好hit好多人識唱,經歷過嗰個年代嘅人點都會識唱幾咀
但點會係容易受傷的女人嗰隻level呀 甚至連關淑怡難得有情人個level都唔係啦
梅姐就一定係架啦...但係已經唔向度
即係如果今日香港政府搞個正經D既活動,整張poster 放一男一女

咁你會放咩....真係唔係好多人揀 正經活動wor 唔止你唱歌好唔好聽...
以前肯定係劉德華 但填海單野 已經好多人唔鐘意佢......
女既 咁你講黎聽下 我就真係諗唔到
早年嘅唱法真係唔同
其實梅姐後期都改咗新唱法 配合返流行曲,根本本身就好多元 其他人學都學唔到

王菲係本身把聲好清澈,好「仙」,好獨特
但係聲底唔夠厚 range又無咁闊 梅姐低中高都handle到

Apples and oranges
我都覺 ... 容祖兒唱歌係好聽
但係好似真係無咩feel touch唔到我
sammi果D 嘩屌 你失戀果排聽一聽真係隨時跟住一齊喊
當然都係D詞寫得好 一兩句touch到你
戇鳩唔使咁大聲話俾人知嘅
距份人太低調又冇包裝藝術家脾氣地位低周杰倫好多
其實佢先係周杰倫師父,不過唱片公司包裝到周偶像明星咁又多產多元化好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞