陳慧琳爆曾被使橫手搶走女歌手獎

898 回覆
26 Like 103 Dislike
kelly紅個段時間
身邊都無fd係kelly fans
早啲聽歌嘅就王菲sammi,其他就千嬅 joey
去到kelly準備收山先識到第1個fd係鍾意kelly,都係唯一一個
因為佢結婚之後少左做野 嬋同sammi就算唔唱歌都keep住拍戲 容姨就一直有出歌
梅姐粉絲話梅姐當年都有同樣情況
一早會知道自己有無獎

好欣賞Kelly依家身分地位講返出黎
表明自己唔旨在啲獎同時話比大家知啲公司黑暗面
要大家睇清獎項價值
不嬲都係唱片公司同主辦傾掂先㗎啦,傾唔掂咪變咗千千嗰屆咁
咁kelly都唔係第一年玩呢個遊戲啦到佢可以爭女歌手嗰時
佢都睇得開,唱片公司咪睇得仲開,爭唔贏都一定唔會係第一次,邊駛你一個歌手去安慰唱片公司d人,成班人笑下咪算

最唔明係點解最尾換咗人攞獎,開頭又要同kelly嗰邊講係kelly
都唔知係兩間唱片公司嘅鬥爭,定係個台有兩邊勢力(好似珍姐樂小姐咁)先會搞到有變數
kelly 又少拍戲(唔識做戲+講嘢8婆聲),負面新聞又少。 退出後少暴光自然更加少人提。
佢有做戲好似東京攻略仙樂飄飄嗰啲咁,有啲當時都幾受歡迎,但佢一套經典代表作都冇,流傳唔到落嚟,咪冇人提囉,其他或多或少都有一套經典代表作
即係呃Kelly公司囉
黑暗
所以TVB機會最大 係個台節目比說話佢地聽
最經典係冷靜與熱情之間
日本爆曬票房紀錄
認同。東京攻略呢類動作喜劇,又多明星做,自然受歡迎。 但當要佢單拖就睇得到佢唔夠力擔起台戲咁(薰衣草...總係怪怪咁)。演戲佢真係唔得,佢應該有嘗試,但真係無天份。

但佢啲歌我個人就幾鍾意,快歌慢歌兒歌都得。
冇特色,其他做戲唔係勁有啲其實演技係屎嚟,但有特色印象深刻都好過佢過目即忘當然都要套戲成功成為經典
好時辰係佢出咗事之後第一隻碟,跌係正常,嗰時有朋友係忠實fans,用成個月part time賺嘅錢入CD鋪掃CD,希望偶像個勢唔好跌得太勁真愛
原來kelly已經5字頭
如果真係漏口風
我都覺得tvb最大機會,本身個台都仆街,又唔俾d歌星用廣東話去第二個台做訪問,又搞乜鬼版權,同埋成日都傳幫tvb做嘢換獎,仲有好多獎都亂咁頒,例如chok金曲金,唔俾破梅姐記錄最後唔頒俾joey(呢年真係r晒頭)
新城廢台無人理、叱咤唔係捧開kelly,唔會事前優先放kelly係第一、港台好似守開尾門,有四台聯頒都有機
01年傳媒瘋傳Kelly3屆蟬聯
難怪當年粉絲大打出手
似都似TBB,01年kelly拎亞太見佢果樣o咀到唔相信咁,似以為自己會有機拎女歌星,一拎亞太就知女歌星無佢份,亦知之後都難再拎女歌星
呢個帖咁快到頂啲人仲留言話Kelly人氣過咗
但係01年輸俾sammi都真係好正常
呢年sammi 4台成績都壓住kelly,kelly都唔係淨係輸一個台
個人認為01sammi 04千嬅都實至名歸
如果要抱不平嘅會係hocc勞斯萊斯嗰年
啲人應該走去wiki睇下,如果咁都唔算天后真係講唔過去
有一段時期最紅係佢,基本上人地絕對係一線嚟
但紅完之後好快插水
一向偶像派係咁架啦電影圈留得到長做果批都係主要實力派嚟
女歌星不嬲都係嗌交場黎
因為好多都唔係講緊kelly,一線嗰堆差唔多講晒王菲 sammi gigi 千嬅 joey,連葉蒨文,黎瑞恩都有人講,男歌星都有人講
有d就如你所講,係講kelly人氣過咗
你話有咩辦法唔爆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞