陳慧琳爆曾被使橫手搶走女歌手獎

898 回覆
26 Like 103 Dislike
花花宇宙大陸同台灣都紅,果陣周街都播好撚癲
其實可能kelly求其喺節目到9up hea芷珊
大家咁認真做咩
05年啲歌好正
因為上面講緊咩首本名曲我就用當年唔單止係hit而係紅到癲晒金曲金嗰啲level去計,即係那有一天不想你我的名字你的姓氏一起走過的日子秋去秋來傻女Monica 嗰啲計,即使張學友翻身嘅Linda 嗰啲好紅都未真係去到橫掃千軍
,王菲依方面確係得容易受傷的女人,都唔知有乜好屌,又唔係話佢啲歌唔hit

同埋我無話王菲年齡層窄,佢當紅嗰陣係乜類型嘅歌都派上台都hit連冷戰都爆冷hit 埋,cover所有年齡層,佢嗰陣出名成隻碟首首都係好歌,所以唔少冇派上台嘅side track都受歡迎,基本上以前除咗班師奶屌佢唔夠以前嘅徐小鳳梅艶芳,都冇乜人反佢,當時阿叔好buy會主動追嘅女歌手都係得佢同陳慧嫻(黎瑞恩都唔差),葉玉卿嗰啲就唔計啦

Kelly形象好好,被人包裝到完美女神,初出道聲勢浩大,老中青都受歡迎,男女通吃,但主動追佢就另一回事,男仔市場唔夠Gigi 鬥,女仔唔夠sammi 鬥,佢唱歌唔算好聽又唔係賣肉阿叔只係觀賞唔會追佢,不過好受師奶歡迎但師奶扔錢落黎明劉華唔多扔俾女偶像除非係自己人,所以佢一冇hit歌好快dup,要到電音女皇嗰陣先真係紅極一時,好紅嗰陣真係好鬼紅,但唔持久,佢受眾好大眾,但死忠唔多
少女的祈禱第七位
Kelly 連十大都冇
你知唔知一首叱咤十大嘅ap係可以等於2-3首冠軍歌
Kelly 得樣,高度,身材

樣樣還好咁囉,唔差但又未到好突出

上到天后已經好好彩

現在出道未必上到天后位置
Diva就係捧joey想佢拎影后拍
楊被爆過以前去商場event落車未見記者只得觀眾時西面

見記者先笑
唔鐘意人瑞 但無時無刻都笑 精神病咩?
楊千嬅同鄭秀文做戲點會差過Kelly
兩個都金像影后喎
雖然人瑞個獎都成日俾人笑
但客觀啲睇前期方麗娟式無厘頭搞笑同後期五個小孩每當變幻時志明春嬌嗰啲稍微認真啲嘅演技都睇到range
sammi更加唔使講 代表作一堆
最重要係呢兩個形象鮮明入屋
直頭兩代港女icon
Kelly做戲同佢image一樣咁無聊木獨
係sell個樣靚 形象健康
無間道對住放晒生電嘅偉仔都可以咁冇chemistry真係
佢絕對係好紅過
不過持續唔到幾耐同埋典型街客多死忠少
一句講晒就係image無聊
邊個會投射感情落個健康正常大小姐度
何況你話演技歌技佢又係中規中矩 冇邊樣特別突出
所以冇乜人會討厭佢但都冇乜人會好die hard咁迷佢
係,紅到癲咗,平時唔會留意佢都聽到印象好深刻都知依首真係好紅,香港人包括阿伯阿婆要up肯定up得出,唔知依首係紅除非有老人癡呆如果唔係都唔知係唔係香港人嚟

Spotify
少女的祈禱 1200萬次播放
花花宇宙 180萬

用近年既app去睇20年前既歌
成個感覺就係用明朝既斬清朝既官咁
通常係睇上榜歌曲數目同上榜週次都估到少少

正常唔係快上快落既話,冠軍歌同十大都唔會差咁遠ap,一首歌無咁大影響力

十大真係無咩reference既意義;都有幾年係女金無十大,女銀/銅有十大 (e.g. 2002, 2017)

雖然已經無data, 但相信當年應該差好少
唱畀細路聽咪兒歌囉
(嗰陣跑online 啲人幾多數?)
兒歌咪幼稚囉
佢就睇唔起咁幼稚
首先,Kelly做戲絕對唔係好。
另外,攞影后就等於好戲?
鄭喺流水落花真係演得好差,恕我唔識欣賞佢用crazy eyes做戲,又亂畀reaction。其實佢都唔係第一套戲做到好似精神病咁。。。以前後生啲做瘦身男女冇咁癲,而家真係好似唔識做戲咁。
楊喺梅艷芳得好少戲份,都做到成個楊千嬅咁,ruin個年代感。
連大日子都冇冠,幾明顯係壓播kelly
唔係話影后一定好戲
但kelly絕對差過你講呢兩個
佢地三個都唔係學院派出身斋靠經驗摸索
都係由唱歌跨界去做戲
所以佢地嘅表現肯定唔會出出都好穩定
重點係鄭楊明顯係有個人特質係度
所以有特別擅長/鮮明嘅角色形象營造
例如你講sammi精神病咁嘅hysteria恰恰係韋家輝啲編劇嘅style嚟
佢都係特別挖掘佢神經質呢一面去表現
孤男寡女瘦身男女龍鳳鬥左眼見到鬼全部係代表
而楊千嬅 方麗娟葉孤紅呢啲99地嘅港女角色真係舍佢其誰
但kelly係冇演技得嚟木獨
根本就冇令人印象深刻嘅銀幕形象留低
不過係形象好 襯得到好多靚仔
起碼叫做賞心悅目咁
真正歌影俱佳我諗要去到梅姐
愛得太遲 12M vs 富士山下 33M
當年邊首hit啲吖
太子女
陳惠敏同佢其實係咪親戚?
你講得好誇喎 演得好差?
流水落花可能唔係佢最好果套
但冇你講咁差囉 咩叫crazy eyes做戲
邊度亂畀reaction?
你似針對多啲喎
差會攞晒電影評論學會 導演會 金像獎?
唔係 Fake news 黎
假㗎 講咗咁多年都仲有人咁講
咪玩喇,而家有咩真天后?

欣宜半神隱狀態
Aga,Gin Lee都係歌紅過人
就算陳蕾都做唔到以前kelly,Sammi,人瑞,Joey,Gigi嗰種由3歲到80歲都識
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞