陳慧琳爆曾被使橫手搶走女歌手獎

898 回覆
26 Like 103 Dislike
你講嗰堆怨婦k歌,hit係因為k 歌易唱同典型廣東歌曲風叫聽得下
當時主打日播夜播令你覺得hit,但紅/好聽/金曲完全講唔上
最佳位置都好啲,其他嗰幾首真係
07年個演唱會跟杜麗莎學唱歌
係咁壓低把聲唱到成個男人咁
王菲當年唱埋啲超渡歌,咬字又開始不清,公開食煙被人屌到仆街,又好串咁話邊首唔想唱blablabla,話唔稀罕人哋聽佢唱歌,勁臭串,最緊要係佢以前爆紅嗰陣唔係咁
有期年年都去中國東北3省唱
着到成隻粽咁
早幾年EMI某高層上fb廣東歌group分享
其實香港歌手係得張學友同Sammi去外國開演唱會係全場爆滿
其餘要送飛咁濟
金馬倫道CD鋪專播鄭秀文啲歌
我捨不得你~爺爺~
她一定很愛你 心服口服 對不起不是你
真係連fans都覺娘
點解咁多腐皮睇黎好多旦記打手喎
07年kelky近乎冇歌呀,可以點攞呀
林夕當年都作一堆比佢嫁,特別係最紅嗰幾首快歌
花花宇宙,失億周末,大日子,最愛演唱會,對人太在乎,假天真,伶仃

kelly 本身大小姐黎,佢自己人生經歷都唔多
好難比到故事作詞人,同唱得入心入肺

phone 殺令
呢單又唔怪得paco,wyman 原本諗住唔食字叫<封殺令>
paco 改咗變食字,比人笑下當gimmick 仲好,起碼有noise
係咁播信者得愛 棟樓拆鬼左
phone殺令 wyman自己改㗎
嗰時paco都離開咗正東自己搞金牌啦
呢d歌好趕客
你話係就係啦
人哋求其睇下個得獎表就知你有幾吹水
你google 下,Wyman 自己講嫁
好多年前,有排wyman 好高調出黎講呢樣講嗰樣,其中一期講d 歌比人改歌名,首推paco 係最手多嗰個
星夢情真都係paco 改左,wyman 原本個歌名又係9 9 哋
Mirror PR 應該用ai gen 感動文
以前資訊唔流通, PR收錢老作啲明星喺外國有幾紅真係呃到好多傻仔
其實十年前有再合作過
https://youtu.be/AQNkirnW5T8?si=vzwo8Ng2ruiOQ4fE
Kelly 4:10出場
kelly有紅過但吹到勁過 sammi 王菲 艾辛 人瑞做乜鳩
嘩 咁 人瑞個啲叫咩 ? Kelly live 唔可以話好勁 , 但都穩。 高音盒唔會好飄好震
佢做戲唔係好好嗰種,但接咗幾套幾好睇嘅戲,仲拍埋日本電影同日劇。

楊千嬅同鄭秀文做戲再差啲,不過又係接到幾套好睇嘅戲。

王菲就做戲好啲,仲接咗套全世界都識同鍾意嘅重慶森林。

之後啲天后如Joey同Kay做戲好屎,亦冇演過好睇嘅戲。以後佢哋兩個有份嘅戲,我都一定唔會睇。

Fiona未算天后,做戲可以幾好,佢接嘅某啲戲幾ok。

Hocc未算天后,做戲普通,接到奪命金都幾好彩。

有冇數漏邊個?
佢係勁
基督神婆都輸過2年比Kelly
咁難聽都生存到 認真耶穌打救左佢
靠信仰賺錢
基本功好之餘, 知道要上台唱歌就TRAIN番好體力
希望後生個批少D係Thread 9up, 多d做好自己
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞