陳慧琳爆曾被使橫手搶走女歌手獎

898 回覆
26 Like 103 Dislike
佢呢d係叫見好就收
事業去到叫有d成績就專心發展家庭
你比較果堆唔係老公偷食就嫁唔出
聽到懷疑人生 佢真係唱緊歌?
中肯
屌,笑撚到我
節奏感仲要好鬼好
早幾年唔出街喺屋企都聽到
屋企樓下果啲廣場 一到假日
都會有人唱大日子 花花宇宙
失憶周末等等 果個年代嘅歌
世事有得必有失
陳慧琳99-01年真係紅到爆炸,後來的確兩年勢弱啲比千嬋容姨上左位,0405年其實有彈返起一啲,不過都已經無當年咁紅,之後佢都無心戀戰退出啦,但紅個幾年夠佢上神枱啦

佢仲要沖出香港,日韓台陸 全部都有知名度 佢基本上係最後一個沖出香港既女歌手

人地本身賣樣 唱跳算合格 大獎基本上拎齊 形象正面

請問除左王菲鄭秀文楊千嬅容祖兒之外有邊個做到 而且楊千嬅容祖兒都已經係後期既事了

尤其想問容粉,你個容姨系香港做地頭蟲 拎十幾次就好勁? 頭兩次拎都ok啦 後面個啲 個個都無心戀戰去生仔 得容姨自己自high

點解上面班人又話唔係天后又話佢唔紅又唔唱歌差
咁講祝福都屌打容易受傷的女人啦,我講緊三歲到八十都好受歡迎都識唱嗰種,王菲好多歌都係某年齡層好受歡迎但唔係全民性,鄭秀文同理,好似菲自由同執迷不悔兩個受歡迎年齡層已經好唔同啦,冷戰當年直頭被師奶屌到飛起,但冷戰確實受歡迎
我可能講得唔清楚,我講緊廣東金曲,你同我講國語歌嚟做乜,雖然我願意嗰陣香港真係紅,棋子都hit
佢1999、2000已經拎左兩次女歌手 後來01年輸比sammi 就之後一直唔肯女歌手佢,其實後來有幾年佢都有機會拎下,可惜公司唔夠牙力,都無比佢,佢自己都無心戀戰
容易受傷的女人紅唔過一人有一個夢想?
90年代無論阿叔阿嬸大人細路都聽王菲嘅歌
我唔知你個結論喺邊度得嚟
我就係當時嘅小學生
天后我只承認梅姐、王菲
其他只係叫紅歌星
Kelly呢類係潮流歌手
過咗個潮流冇人會想聽番佢啲歌
王菲呢啲係天后級歌手
幾時都會有人想聽返佢任何時代嘅歌
等於古典音樂一樣
不過唔知佢想表達邊一年 我估係tvb 04年或者05年 呢兩年佢突然彈返起少少 唔知係咪想比佢 但後來又無比到
王菲一隻日文碟都冇,喺日本成就邊有得偶像比......
空港賣70萬隻,已經係eys on me 1倍多
而且佢偶像喺日本好come撈,既用到日文答記者訪問,又有keep住出日文專輯

新藝寶嘅王靖雯係好嘅,出道去到N年後成碟嘅敷衍都有唔同唱法
甩左新藝寶同生完仔之後就,菲比尋常,幻樂一場就不予置評......
利申除左將愛齊碟
Kelly 出埋日文歌日文碟
電影可以同竹野內豐拍
上日本節目
木村玩遊戲贏咗
先可以獲得kelly一吻做奬勵

真係冇乜幾多個香港女歌星做到

的確
就好似eason d歌幾時都會好想聽返
但係如果你叫我舉出代表香港既女歌手
我會揀kelly , 所有系數全能力平衡最高 形象又正面 我諗大部份人都係咁諗啦
冷戰從來都唔係主流歌曲
識欣賞嘅少,有乜咁出奇?
不過另一首夢中人亦非主流歌曲
但係當時無人不識
仲有曖昧郵差呢啲典型會紅嘅歌
都係勸你收皮啦
係咁㗎啦
幾廿歲人先嚟扮天真
聽佢訪問真係好頂癮
6角形戰士
咁就似樣好多
但必定要加埋鄧麗君
萬子都係王菲fans來
你哋做咩內鬨
陳慧琳個樣好癲

咁多年都冇變過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞