陳慧琳爆曾被使橫手搶走女歌手獎

898 回覆
26 Like 103 Dislike
以為唱k 一定點
宜家都無哂disco歌
出嚟出去都係情歌
睇上年紀念哥哥個show
其他女歌手唱乜鬼(例如aga)

佢唱得真係好

https://youtu.be/TrulmBmc0Do?si=jRCfVfeYwTSKXokt
講關淑怡我覺得陳慧嫻嘅potential仲大
仲要當年TVB星期日下午影院成日播仙樂飄飄, 本身套戲都唔差, 好難唔紅。
初期同金城武套薰衣草好似都唔差, 但唔記得大台有冇播過, 但首主題曲應該人人都聽過。
有冇人記得當年音樂特輯去到南非拍, 好多歌都好經典又好聽,
joey呢一輩已唔興音樂特輯
佢係娛樂圈應該冇乜邊個真係fd, 唔係話佢份人有問題, 應該係唔多social, 所以先會咁,
話佢同人瑞應該當年宣傳需要, 唔係真朋友
返去睇你既屎當真19網片啦 陳慧琳唔啱你
冷戰點解俾師奶屌
叱咤 - 最女點會比Kelly,女金點會夠少女的祈禱
希望 - 首歌又唔係真係好聽,唔會金曲金,最多開個豬肉獎
真,如果真係嗰個年代, 周慧敏起碼up得出自作多情啦 (美少女戰士我唔計啦), cls
永遠都要spin去講王菲, 煩到爆, 我淨係想懷念下陳慧琳嗰期都唔俾
樓上已經吹到王菲仲代表性過梅姐
除左王菲,其他歌手都係老土
youtube都見有日文comment話睇過啲戲認得佢
我記憶中當年Kelly形象幾好, 無乜話邊方fans唔like佢,
點解今日連登咁多人中傷佢
joey已經算係後輩(講緊大紅), 亦都同佢冇利益衡突, 佢D fans唔係咁無聊下
真, 其實當年(90尾/2000頭)一般人公認天后真係呢兩個,
2000後少少先開始有人講其他人
你話係就係咩
真正功臣係雷頌德
不過你要有咩power先班到雷仲得呢啲神級人馬就唔知啦
希望唔係當左係兒歌咩? 好似兒歌金曲佢有份架, 唔sure,
但無賴真係HIT好多
好心你就返返去大口環啦
佢唔出廣東碟唔攞獎淡出香港市場,但係佢人氣從來冇跌
只要佢返嚟香港舖頭出演唱會啲飛係即賣
即係你唔會話M J喺香港人起跌
因為只要M J喺香港開演唱會,啲人就癲鳩晒
ME TOO, 我專登GOOGLE 梅艷芳夢中人, 冇result, 定係條友講緊夢伴呀
每次一討論舊明星舊香港就好多細路仔入嚟扮大人
佢不嬲唔鍾意玩香港娛樂圈遊戲
對於音樂好有自己睇法
唔鍾意跟住香港商業化去做音樂
同佢有啲bargain power
佢就開始玩啲另類音樂,當然唔賣得
呢啲細節你就明白呢條友串係必然
最重要一點欣賞音樂,我唔會睇嗰個人嘅背景
我只睇佢嘅作品
樓上講到陶喆份人好仆街
佢依然係計M J之後我最愛嘅男歌手
王菲幾吋又三性家奴乜都好
佢把聲佢啲歌就係藝術品
次次講嗰一代女星都一定要扯上王菲幾包敝, 而家冇人話佢唔紅bor, 但個Post講緊其他女星, 可唔可以比返D尊重,
我一口氣追晒24頁, 只得頭幾個reply有認真講下當年搶獎
依家多人識d就叫天后
叫到濫曬
天后定義就係除了過人實力仲要有影響力
帶領一種現象一種潮流
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞