陳慧琳爆曾被使橫手搶走女歌手獎

898 回覆
26 Like 103 Dislike
你估佢經理人無駛橫手咩,不嬲傾返黎直到最後拍版,自己offer唔到人地要求,另一方做到,咁都有得拎出黎講 你話自己好有料都仲可以搏下同情,但陳慧琳唱歌好聽架咩?
佢D戲只要都係睇其他主角, 即係佢有拍無間道, 但我唔係為左睇佢咁解, 薰衣草我係想睇金城武, 咁啱女主角係佢
佢本身性格都似爽朗女仔, 當紅時可能唱片公司識包裝, 又教埋佢應對 , 所以無乜點穿煲,
後來唔駛理形象, 講野就越來越粗魯, 到生埋仔之後就更癲, 十足師奶 當時佢日日夜夜講生仔, 真係怕左佢
所以樓上有人話佢好娘, 可能就係呢期形象影響
因為D人成日問囉
佢嗰幾年又無出歌無拍戲,記者有咩問丫
同梁詠琪一樣咋嘛
又係走咗去生仔已經無新作品
D記者成日R水吹問佢屋企嘢
有"大明星"又唔可以唔訪問,D記者好低質問完又問,諗住會有新嘢講
事實係同一個故仔問完又問
上到D談話節目主持人又重覆

Do姐而家都仲係問緊人感情生活啦屌,班友都成5,60歲
講咗無數次都仲問
但無賴真係無乜可能輸, 如果當年輸, 反而係kelly佢搶左個獎
睇錯Kelly被打手槍
MJ 喺香港都靜咗好多年
佢臨死前話開演唱會啲人即刻癲晒
跟住同我講M J過氣啦,人氣跌
記者問, 佢又好老實咁答, 但唔知觀眾已頂唔順 反正當年佢專注家庭, 可能唱片公司都費是叫停佢,
我仲記得蝦餃仔上到幼稚園都仲講緊
識啲嘢喎
唔知而家有幾多人知道咩叫大口環
因為奪麵雙琪依單嘢
香港覺得佢錯哂,伊面仲加把口話佢好勝(雖然之後伊面有鬧報紙佬段章取義)
台灣同大陸反而覺得係男方太優柔寡斷,馬來西亞填詞人仲寫咗首勇氣想比Gigi

所以係台灣大陸對佢影響無咁大
真 唔答記者又比佢哋寫衰,答又比人話煩膠日日講仔講老公
講到人瑞咁衰咁假
但成班音樂人又會將最好嘅嘢俾晒佢
根本唔make sense

even依家嘅于逸堯都仲同佢出生入死
touch mi2 完全冇聲都照開,事後又出嚟喊晒口攞光環
唔係自己衝出黎咩,光明正大直搶唔算橫手啦
最好笑係英皇狂dum本推佢去大陸參加各種綜藝節目
連豬糧都食埋

人瑞係大陸已經開緊個全體育場tour
佢依家係大陸連tour都開唔到

件萬子煩撚到
有人話kelly粗魯一開口就冇嚟氣質
但我反而咁至好中意蝦餃老母
薰衣草首歌真係幾好聽
果陣又同金城武拍戲
真係好襯
有開,去咗澳門開
兩邊都係垃圾有咩好睇
佢哋會用道德綁架寫文
樓下已經出現爛仔
個老細應該好鍾意鄭秀文
而家唔同喇
講大話三個鐘頭內就俾人揭發
其實都係
佢嗰輩嘅明星,結婚生仔之後,都過份緊張,極度保護伴侶/仔女
仔女唔會俾你影到樣,甚至連姓名都唔會俾你知
Kelly 就比較隨意,老公、仔女嘅姓名、樣貌都無收埋
啲記者要寫明星嘅家庭生活,無人好問,就只能問佢,咁佢本身都 friendly,你問到,佢就會答
同埋咁啱嗰排佢家庭有長輩有負面新聞,可能公司都想用啲正面嘅家庭生活形象嚟溝淡返
就黎紅又簽左返黎 點解唔繼續捧都係生意姐
王菲都叫做94-96真係統治過。佢吹周慧敏先離譜,講到好撚紅,係男人都著迷,真係妄想症創作歷史
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞