陳慧琳爆曾被使橫手搶走女歌手獎

898 回覆
26 Like 103 Dislike
呢啲獎咪又係靠關係攞,咁都叫駛橫手
Kelly於2001年起連續六年奪得亞太區最受歡迎香港女歌星獎,天后地位毋庸置疑。

Tvb 亞太區獎 根本係安慰獎
分豬肉、平衡唱片公司利益而誕生嘅安慰獎
唔係扮唔知吓嘛
Sammi定Joey?
究竟邊個用乸渣手段
佢連奪六年之後嗰年係Twins攞咗
根本香港啲濕鳩樂壇獎項就係公司之間嘅角力唔係為表揚歌手
佢唔係咁多年都唔明個遊戲規則
Kelly 係紅過幾年
96年至01年左右
但係唔好彩,正值sammi 王菲全盛時期
02年後到joey上位

Sammi 王菲joey ,我相信香港人可以隨便up到佢地10首8首首本名曲

Kelly ? 始終比上面3個低半班
果幾年Keep住掃獎係因為環球一姐嘅身分啫
講唱歌 kelly真係差小小 不過都拎過唔少獎
真係鬧得我好啱
花花宇宙
大日子
誰願放手
up唔出咩
當年依個奬係攞嚟安慰劉華同王菲而設,嗰年頒男女歌手之前有報紙雜誌搞咗嗰投票成幾萬人參加,男歌手就記得華仔險勝黎明少少,女歌手仲誇張2,3,4,5得票加埋起嚟都唔夠王菲多,但兩個最後都輸咗然後額外新設依個獎俾佢哋
呢啲濕鳩獎咪又係唱片公司同電台電視台傾返嚟
萬子你條友真係堅吹得架喎
淨係知當年電音舞曲kelly羸晒
出街一定聽到大日子,花花宇宙,失憶週末
咩低半班果D唔知係咪唔出街
講得出有咩代表作好過拎埋啲濕鳩獎
係唔係叱咤,tvb嗰個對佢已經好好啦喎,肯定冇俾少佢
不過𠮟咤嗰陣其實比唔上tvb ,認受性其實唔係好高,不過好有話題性
因為佢唔需要了解個規則
嗰年佢肯定最紅啦,周街都播避都避唔到,家傳戶曉三歲到八十都識唱,不過佢好快跌落嚟
Kelly唔會低半班啦
佢只係紅完就生仔無再博殺
00年代佢絕對係Y2K電音熱潮代表
之後先到Joey唱K情歌熱潮
可惜之後港樂慢慢沒落
可能佢97已經移民
其實佢呢d算唔算真真正正叫好命,由一出道就大紅大紫,公司投放大量資源去捧,完全好似無乜挫折
都似903
kelly唔結黨埋堆輸蝕
有背景做任何行業都可以咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞