陳慧琳爆曾被使橫手搶走女歌手獎

898 回覆
26 Like 103 Dislike
佢係被美貌耽誤嘅天后
上一個世代,唱歌幾差都好
Live都見得下人既,嬅嬸例外
拎唔拎到獎都唔係睇你個人實力
係睇你個後台夠唔夠實力
你要嬲就嬲你公司廢
講真JOEY LIVE係幾好聽
印象中紅過又屎到仆街既真係得TWINS
twins
唔止當年,上個星期銅鑼灣個乜鬼音樂節,都播緊
9upper
王菲賣碟最高
王菲就算唔蒲頭都仲係最多人聽
唔好講話容易受傷的女人同執迷不悔
佢之後嘅作品先係真正橫掃華人市場加埋日本韓國
佢好早已經唔玩TVB嗰啲無謂嘢
你而家問日本韓國台灣大陸香港東南亞
邊個係天后答案一定係王菲
2000年叱吒最似
真㗎喎,嗰陣四大天王雄霸晒,嗰陣女歌手除咗王菲其實已經冇一個真係突出包括埋當時啲天后已經開始過氣,周慧敏嗰啲就真係唔知當唔當歌手好,冇乜邊首歌真係紅
王菲喺大陸唔紅唔夠Kelly嚟,簡直笑話
王菲好早已經喺大陸俾人覺得係鄧麗君接班人
我願意紅爆大陸台灣東南亞
唔識可以收聲
無謂喺度獻醜
林峰就係死係呢個獎到搞到之後歌都唔點唱,你岩
唔識,真係可以收聲
呢啲全部都係雷頌德
當時佢合作最勁嘅男女歌手就係黎明同Kelly
周慧敏我都唔記我點解會紅
王菲首容易受傷的女人就紅到係人都知
但周慧敏真係諗唔起邊首歌
呢個Po真係好多人吹水
笑死
你 On9 ?
Kelly 點會低半班?
佢係香港打爆咗機,跟住挑機去日本發展咗一排,你就當人消失咗?
日本娛樂圈當年都仲係好保護主義,佢去到發展,當然唔可以叫做一線,但係都叫做有成績,融入到當地嘅藝人做到 friend
依家喺日本講佢個名,都有人識得
Sammi 最紅嗰時,就出現情緒問題,休息咗一排,出返嚟就唱耶倫歌,脫離咗主流,好難比較了
王菲啲歌係紅嘅,但係你會發覺,佢嘅忠實 Fans 唔算好多,計公眾投票嘅獎,佢就未必有份攞
因為佢份人性格高竇,唔湊 Fans,無與 Fans 交流,好難凝聚到 Fans 勢力
講天后90年代王菲之後我認為已經冇
最後可以掹車邊叫天后嘅,我諗係阿 gem
但認為現時都係言之尚早
你都識講淨係電音舞曲贏晒
根深柢固打入血既香港廣東歌歌種係咩?
難聽d講 得情歌先真正上到一線
佢條命生得好
唱慘情歌真係無咩說服力
又唱唔到嗰種feel
同佢拍戲差唔多
有冇諗過都係關公司事
唔通個歌手出兩句聲就搶到咩
你將淨係兩隻字換一換位
意思就改晒我
真係幾勁
你真係當得你自己曾經活喺嗰個時空
Kelly 應該係拍最多日本廣告嘅港星
廣告量Kelly世一
好多人9up
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞