陳慧琳爆曾被使橫手搶走女歌手獎

898 回覆
26 Like 103 Dislike
它約我去迪士尼
仲有伊健,當年canon ixus 出新機一定係佢
我意思係你背後嘅人夠影響力,先攞到啲好歌
但06年 佢真係無咩歌hit架喎佢無理由諗住06年自己要贏大獎掛 點睇都似係05年 因為大長今個首歌 紅遍兩岸三地 或者04年(?)
我覺得係因為陳慧琳結婚後真係半收山

鄭秀文仲繼續活躍
Check返伶仃係03年 最佳位置又係03年 唔知點解個兩年kelly真係一啲都唔紅
如過Kelly唔係要照顧家庭
佢一定不斷開演唱會
05年無金無金…佢公司應該都失望
誰得到過 願放手
容姨就算啦 如果唔係個個都無心戀戰 邊有今日既地位

放系以前90年代 應該2線歌手 比四個天后㩒住拎獎
所以要學人瑞做世界女,氹掂paco/ 林夕/一大班商台DJ
Sammi 仲有 終身美麗 煞科 信者得愛 我們都是這樣長大的
去到唔同年代都仲有歌hit緊
當紅時期 96 97 99 三個concert都唱得好好
其實01都唔差 靚聲
但冇96-99演唱會好中氣
嗰陣仲係小學雞,都仲記得佢條nike 眉當年好轟動

但我想表達既係Kelly講既未必係當打時期既事
其實99-01 d女歌手獎頒得好公道

反而我個人覺得佢似係講緊05-06個最女覺得佢似係想收山前攞個最女
講起fans,王菲當年唔得罪fans已經偷笑啦,當年最憎佢就係佢以前啲fans,即使頂得住好多都係變返聽歌算唔再鍾意佢嘅人,佢轉型轉得太過火太快又變得太臭串成個fan base 換晒咁濟,亦可以話年輕化咗,仲要唔出廣東碟,同以前佢當紅嗰陣冇乜人反佢好有觀眾緣嘅佢已經變晒,人氣已經不及從前,不過地位係高咗嘅
次次重覆講就當係真
Kelly唱歌真係唔算勁 但咁多年黎講 但難得把聲真係好撚有辨識度 一聽就知佢
那英先係
希望係因為大長今套戲咋
本身首歌就留唔住人
有冇聽過當年後生仔專登去k場唱希望呀

你當廣告歌口水歌3歲到80都識
但就唔會係音樂頒獎典禮有成就嘅作品啦
不過佢哋同Mirror比真係算弱雞
Mirror PR 3秒鐘打千字文
呢班PR講唔過人淨係識用爛仔語氣拋人
不如話kelly太信任雷頌德

當時大環境最紅作曲填詞人係陳輝陽林夕
你見當時sammi miriam joey eason有邊首大熱唔係陳輝陽

但kelly仲係交晒比呀mark搞音樂
仲要人地林夕呀y填詞
佢就搵 甄健強 多

仲有人地同作詞人有交流寫返歌者故事玩貼地
kelly仲係唱d冇自身共鳴感嘅歌

最記得佢04年 phone 殺令,由歌名到mv都比人笑到呢
佢拍東京攻略
擺佢係Ekin隔離反而覺得Ekin好有演技
續集韓城攻略好睇過呢套戲多多聲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞