陳慧琳爆曾被使橫手搶走女歌手獎

898 回覆
26 Like 103 Dislike
其實啲歌播咗廿年都播
有咩問題?
好聽/入耳咪得囉
唔通播mirror collar啲閪歌咩?
播完出嚟都無人識
佢情況好神奇
喺台灣大陸地位勁過香港
其他人根本唔夠資格攞亞太
咁又要分女歌手獎,結果最女咪唔分俾佢囉
加埋金至尊
聽講係paco背後做嘢用嚟引誘千嬋簽俾佢
kelly 叱咤出席到02年 最後一個獎係04年既女銅
勁歌更係01-06亞太女

sammi其實02年開始已經唔玩

joey千嬋鬥緊果陣kelly其實都企係隔離爭緊
只係冇99-01咁main
但段新聞kelly冇講件事係main既時期發生
資本決定唔再捧佢就咩都唔係
係又係日日播叫人睇佢個金廁所已經好煩要專做老母市場
太多緋聞,同埋好似話疑似打莊思明…
加埋以前個啲作曲真係好好多,陳輝陽個啲出好多佳作
呢堆都2000年算比較後期,佢出道都一堆紅歌,頭幾年<風花雪>已經金曲金

聽下<Kelly Chen Collection 1995-200>呢隻精選碟,早期少少啲歌隻隻都classic
誰願放手, 星夢情真, 對你太在乎, 假天真, 都是你的錯, 情人說
https://open.spotify.com/album/3FXJxJflvacgRSbdPDVHqD?si=mOTq7GyKSaq5dwywL5Pmcg
paco離開正東唔帶kelly走,走去捧千嬋
班PR驚你搞到佢哋冇飯開
佢有錢過D馬主啦
“依家喺日本講佢個名,都有人識得”

Source?
原來笑錯Mirror
因為kelly都唔係跟paco,佢跟鍾珍㗎嘛
92嗰年已經硬捧四大天王造晒馬啦,但自作多情係一人有一個夢想車尾燈都見唔到,係人都識,但被人笑阿嘛,但已經係佢最紅嘅歌,最愛當時都hit,佢啲歌以前K場都hit 㗎,女仔鍾意唱㗎,但唔係真係好紅嗰種囉
出面d衫舖食肆播左廿幾年都係播果堆歌
近呢十幾年d新歌幾紅都好都係頂盡得一年貨仔又會轉頭播返呢d歌,早幾日食飯先聽到joey首爭氣
呢個都可能係paco轉捧千嬋嘅原因
咁又係
我只係想講佢無論你有身份地位都唔會應酬姐,sorry可能表達得唔太好
04,05佢的確有啲歌hit返起喎 尤其個首希望 hit到爆炸

0203 雖然係怨婦風,但都有堆歌hit架喎 有福氣 最佳位置 她比我醜 戀愛神經 但的確唔夠嬋同姨紅
其實佢係啲歌掂 唔係佢唱歌把聲同技巧掂
唔係有咁猛料嘅老豆 點上到天后呢個位
但其實kelly出碟數量02後已經少左好多,好明顯係無心戀戰

03-07中間 唔明點解五年都比容姨 有幾年千嬋同kelly都唔係差
以叱咤計,同埋下面堆上榜歌歌,當年邊有可能唔係比人瑞
1. 少女的祈禱 當年紅嘅程度唔係你想像到
以上榜歌計,kelly 啲慢歌相對佢以前嘅都有啲失色
奇怪係冇 最愛演唱會,唔知當年冇plug 定咩事

2. kelly d 快歌當年係紅,但當年快歌相對慢歌爭奬係差啲
始終啲老母輩會覺得嘈,落d fing 頭教壞人
(嗰個年代真係咁老土,真情 馬x露食屎都可以爆收視)
(另外,一向都有指當年政府有份打壓啲快歌,所以出左一輪突然冇晒)

https://zh.wikipedia.org/wiki/2000年度叱咤樂壇流行榜頒獎典禮得獎名單
2000 叱咤樂壇女歌手
金獎:楊千嬅
上榜歌曲:最後的歌、私奔、木偶奇遇記、可人兒、放煙花、內有惡女、Namasgar你好嗎、如果東京不快樂、少女的祈禱
演繹歌曲:如果東京不快樂

銀獎:陳慧琳
上榜歌曲:戀愛情色、假天真、我們都愛你、Take My Hand、失憶周末、星期五檔案、大日子、幾何三角、花花宇宙、自己發電、我不夠愛你

銅獎:容祖兒
上榜歌曲:這分鐘更愛你、最新消息、Lovin' U、誰來愛我、相當刺激、美麗在望、不容錯失
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞