陳慧琳爆曾被使橫手搶走女歌手獎

898 回覆
26 Like 103 Dislike
王菲點會同梅姐同級呀
而家鏡仔都做唔到3歲到80歲都識
梅姐係歌影流行文化對社會貢獻都高幾班
舞台表現更加百年都出唔到一個
正解,用隻支那婆比真係笑死人
梅姐玩型像王菲仲喺屋企玩緊玩具
王菲咪就係支那左抄又抄唱腔又係做型又係
跳舞更加係舞台王者
除咗佢有人吹到咁咩王菲同葉蒨文差唔多同級咋嘛,都係做過樂壇一姐一段時間如果講回憶陳慧嫻仲深,不過一方面慧嫻唔係阿姐路線,二嚟佢返咗嚟真係搞衰左自己
佢連plug快歌喎,本身唔係行跳唱,做快歌為concent,可能d dj都唔buy
佢比do姐話過佢個樣同佢真人講嘢係完全唔啱feel
梅姐都係抄中森明菜等等,林子祥都係模仿上位,香港以前係咁㗎啦,王菲抄人唱腔就大問題,明明有自己唱腔好受歡迎上咗位都要抄人
睇返紀錄,廖碧兒嗰年係攞新人獎,歌曲獎佢冇份攞
至於歌曲獎就係呢堆人攞

https://zh.m.wikipedia.org/wiki/2006%E5%B9%B4%E5%BA%A6%E5%8D%81%E5%A4%A7%E5%8B%81%E6%AD%8C%E9%87%91%E6%9B%B2%E5%BE%97%E7%8D%8E%E5%90%8D%E5%96%AE
06年竟然無十大
得獎10首有一半唔hit
訪問話個獎一定唔係呢年,佢話有個台同唱片公司話係kelly㗎喇,即係得獎者係一個,唔會係指十首歌其中之一
其實06年佢個勢好弱,Happy Girl隻碟啲歌都唔掂(連新城20首歌分豬肉都入唔到),所以十大勁歌入唔到唔出奇
擺明係女歌手獎啦,點解會有人估金曲獎㗎
我到而家都覺得係kelly為節目個效果求其廢9up畀芷珊聽當交差

可能佢自己都唔覺得個詳情
隱約一件類似嘅事
大台fans話聲夢,好聲音嗰班囉

佢哋係有fans嘅但真係只會日日係屋企睇電視,身體唔好又唔會去追星,又唔會課金

佢哋真係唔識現今非大台系歌手
根本無從稽考
可能係唱片公司諗住氹下kelly先話爭到獎,其實一早知係無
又可能個台嗰位相關人士都唔知邊個,見你係kelly嗰間咪話係kelly講下客氣說話,點知唱片公司信以為真
仲要同個大老闆撞名,根本個名就完全唔出得街
06年kelly勁hea 根本無心戀戰

其實我覺得04年係kelly最後一年搏殺期,

之後05年有首希望大hit 不過呢兩年都唔肯分大獎比佢

淨係比亞太區比佢 不過佢唔拎亞太又無人拎得起

因為千嬋容姨個陣大陸完全無人識

06年之後已經hea爆 直到08年開演唱會結婚半收山(但08演唱會應該係佢最好睇既演唱會)
一億七千萬雙眼睛幾好聽

反而其他勁奇怪
痛愛以前叫喜歡壞人
勁難聽
呢個係靠自己努力
唔算橫手
比事業又要拉埋婚姻
佢咪就係奇怪在,紅又真係紅過,歌都好紅
但當你討論女歌手時,好少人會醒起佢,有人提都係極少數
你講得無錯
kelly成個形象一個字就可以形容到
就係個悶字
大小姐真人版barbie
紅得快落得都快,佢真係留唔到咩記憶點俾d觀眾,樣樣通樣樣鬆,結果就係會記得佢有紅過,有好紅既歌
但每次討論你最鐘意邊個女歌手,最紅係邊個
絕少有人提起佢,提起佢都會咁:哦,係喎有個咁既人
街客多,其他fans對佢唔反感
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞