陳慧琳爆曾被使橫手搶走女歌手獎

898 回覆
26 Like 103 Dislike
應該係Sammy。
我估係03年陳第一次攞tvb亞太嗰年,本身吹衡係陳攞最受歡迎女歌手,點知公佈時變咗係攞亞太,鄭攞最受歡迎女歌手。好似佢當堂黑面。

嗰年sammy 好似已經係冇乜出歌,只係拍吓戲。而kelly 當時仲出緊好多歌。之後kelly 都開始退,變咗楊千嬅同joey。

記錯勿插
同王菲比,sammi joey 都差幾皮啦
不過kelly 都好多好聽嘅歌嘅 你自己唔識啫。當年佢隻花花宇宙日日夜夜周街都聽到。
03年係joey攞wo
01年先係sammi攞
仲有最愛演唱會,愛一個人,有福氣(當年成日喺街聽到呢首嘅鈴聲)。

佢開如退出正正係英皇崛起,之後就joey 雄霸成十年
係01,太耐記錯

總之就係記得佢黑面
咁你真係錯曬
果次係01年唔係03

sammi果年d歌有終身美麗獨家試唱交換溫柔
拍3部票房大賣既戲+shocking colour演唱會12場
基本上最受歡迎女歌星都冇乜可能甩
請問有幾架勢?又係陳惠敏?
個老豆點猛料法?
佢真係傳奇
做左三十幾年人完全無聽過有醜聞響佢身上 緋聞都無
睇到果班反陳慧琳嘅人真係好撚好笑
00後黎?
人地一首花花世界,紅足最少3年
d鋪頭老闆根本播唔厭
基本上一播依首歌,成間鋪,成條街就生猛曬咁
其實預先知道有獎既歌手都係唱片公司爭取返嚟,唔關實力事。俾人搶走個獎唔係淨係人地衰,你自己都衰埋一份,仲意思話人?
預先知都已經係內定啦, 正常點會知自己拎
一定有講定架
唱片公司再決定派幾多人出席
有年容祖兒換定衫等拎最女跳舞就知
班小朋友無經歷過
又唔見何超儀大把奬
咁好過sammi 有幾難
葉蒨文都係,講廣東金曲佢多過王菲,但公開搶人老公,當面話阿lam我愛你真係記憶猶新

佢市場比較成熟,冇乜印象邊一年係真係超紅,莫講話比起陳慧嫻千千夜機嗰年,甚至乎王菲菠蘿頭我願意嗰陣都有少少距離,歌就好鬼紅演唱會都好爆,但佢一冇hit歌就成個勢斷晒,一係啲歌紅到痴晒線下一期啲歌hit唔起水靜河飛,同陳慧嫻王菲甚至鄭秀文當紅嗰陣無間斷有hit歌build up嗰勢唔同

但嗰陣確係人見人愛,鬼妹仔傻大姐又靚女形象好受落,祝福嗰陣已經阿姐嚟,有阿姐氣場以前壓場都係佢,不過之後變咗狐狸精,王菲先接咗葉蒨文棒做樂壇一姐,王菲其實都唔係幾壓到場,太自成一角帶唔到班細
香港 灰色傾斜瘋了,當年主要都係啲快歌disco 好hit
佢國語歌成就大啲,香港都係愛上一個不回家的人令佢更上一層樓,喺香港都係唱國語歌佢唱功先開始受肯定
係,除咗叱咤已經攞盡咗,千嬅嗰陣根本未夠班攞,少女的祈禱同花花世界差一班,何況Kelly嗰陣仲其他歌好鬼紅
Sammi,joey同kelly比
先係爭半班吧
唔明點解佢咁反感
其實 Fantastic Tale 都唔算 Kam
佢又唔係完全算係兒歌,你當佢係情歌都得
汪呀姐都唱過少女的祈禱啦
幾時聽過汪呀姐唱花花乳頭
到而家都仲未見到佢屌容祖兒我的驕傲唱錯字
根本欺善怕惡
可能睇唔起online game
當年根本唔想接廣告做代言啩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞