陳慧琳爆曾被使橫手搶走女歌手獎

898 回覆
26 Like 103 Dislike
少女的祈禱嗰年千嬸仲係under華星呀
千嬋係形象唔好
但音樂品味勁好多
Sell才女高貴型格,一出道有張學友mv加仙樂飄飄等等助陣
嗰陣today 上緊嚟,一鋪玩完,雖然之後佢偏向返拍戲都okay
姜嬸,神徒最癲
通常fb, ig發作

Pr就咩公司都會有
以前主場係紙媒,電視
現在就網上
On9
上面咩事其實真正同kelly同期既只有鄭秀文同楊千嬅

王菲前一段時間,容祖兒又後少少
林青霞都係三白眼,但對眼識發光
1999年全港女歌手銷量冠軍
創作者對作品總有一份執著,注重每個細節,早在12年前Wyman已在專欄文章表示,很怕歌名被人擅自更改,當中提及3首寫給陳慧琳的歌,突然被Paco轉歌名,《Phone殺令》原名是沒有食字的《封殺令》;《星夢情真》原本叫《一億七千萬雙眼睛》;《Ask》原名為《社會的錯》,Wyman直至頒獎禮才得悉歌名被改。惟這些歌總是誤打誤撞受人歡迎,「邪就邪在,這類我認為近乎污點的作品,常常到最後都變成很hit的,即是條褲爆呔那天才撞到最多人,吹脹。」
https://news.now.com/home/entertainment/player?newsId=464184
佢大容祖兒咁多,仲要生埋仔
生完即刻復出拍戲,開演唱會
都冇停過
Kelly 以前係比較大眾,爭議性唔大但同時代表著佢冇乜死忠,老中青人人都對佢有好感但又唔會迷佢,如果冇乜hit歌作品過咗氣就直線插水,同彭羚類似
容祖兒邊有擺明唔拍戲
係拍咗套套票房毒藥咋
even上兩年佢叫楊受成開戲俾佢拍
楊話唔好搞啦掛
佢02年跌watt跌得好犀利
02年頭仍然係爆紅一線 又有福氣又戀愛神經
開完演唱會就跌晒Watt
千嬋同春卷嗰時又爬上嚟 就算04彈返起少少 人氣都不復從前
我啱啱摷過,見到01年佢有去過東京拍
印象中以往嘅音樂特輯都係同TVB合作拍兼播,去到Joey出道嗰期就開始息微
講真 twins值亞太區喎
淫照前有邊個係中港台紅得過twins
叱咤00年邊公道
明明Kelly 00係勁紅 花花宇宙 大日子 失憶週末都係呢年 但女金竟然係千嬋 嗰年千嬋得少女的祈禱紅
根本就係空降落嚟等於而家班鏡佬一樣
Kelly嗰陣紅到出日文歌,日劇,日本廣告
好勁
自作多情人人識但連埋佢嘅舞被人笑喎,佢啲歌以前唱K多人唱,但冇一首真係歌手代表作,楊采妮嗰啲都有歌唔少人鍾意,但依啲fans攞嚟打飛機之作好多人取笑咁都可以叫紅最愛就真係可以當吓佢代表作啦,但勢頭唔夠強
Joey出道嗰時個樣。。。
唔通踩自己台頒嘅獎咩?
講呢啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞