陳慧琳爆曾被使橫手搶走女歌手獎

898 回覆
26 Like 103 Dislike
台灣肯定係 膽小鬼之後人氣超過咗Kelly,啱啱仲開埋小巨蛋
出咗事之後仲有hit歌代表作,開埋紅館/小巨蛋都算係咁
以前啲娛記係咁架啦,見佢兩個當紅咪寫不和又話爭獎又剩,兩邊啲fans又對立
嗰期比人話佢啲歌好娘
最大嫌疑時間序

00年吒吒最女 鄭秀文
-疑男人婆DJ唱片玩嶋Kelly

01年勁歌最女 鄭秀文
-疑為炒作廚房宣言造馬

02年勁歌最女 楊千嬅
-疑為Paco暗中偷龍轉鳳

06年勁歌最女 容祖兒
-疑為炒作平息曾志偉扑頭事件
我願意大陸唔紅
你啱
當年短髮,膽小鬼都好紅
Kelly 無乜印象特別紅,但Gigi 同鄭中基係台灣真係紅
就算比千嬅嘅歌佢都唔係果隻feel
囍帖街果年以為掃埋女金
點知等多咗10年

仲要俾英皇搞到兩公婆抑鬱 都唔知啲人依加點撐英皇
嗰條撚屌乜人嚟㗎乜鳩都唔識喺度鳩噏
搶紫頭西既話冇乜人異議
你有道理啊
唔明樓上嗰個點解咁激動
王菲一定係紅,但係講到 Kelly 低半班就唔合理
歌藝一定係王菲強啲,碟佢都賣得多
但係佢哋嘅年代唔係完全相同,無得直接比較
王菲嘅高峰期,係最易賣碟嘅年代
Kelly 嘅高峰嗰期,已經有老翻、MD、MP3,碟嘅銷量已經無可能去到90s初嘅水平
極端啲咁比較,依家人氣最高嘅歌手,賣碟嘅數量,可能只及得上80s, 90s嘅二三線歌手,咁係咪代表依家嘅歌手無人氣?
論多棲發展,一定係 Kelly 多元化啲
歌路亦都闊啲,學你話齋,歌迷可以覆蓋三歲到八十歲
海外人氣方面,王菲當然多人識,但佢依然係唱華語歌而令當地人認識佢 (少量英文歌 eg Eyes on Me)
Kelly 係親身去日本藝能界發展,用日文拍劇、拍廣告、上綜藝,覆蓋面係唔同的
最重要嘅,係 Kelly 形象正面、作風貼地
Fans Club 真係會有活動與 Fans 互動,而且經常鼓勵學生努力讀書
如果你係老母,仔女要追星,揀 Kelly 嘅話,你會放心過其他偶像
償還/紅豆,唔係橫掃千軍
乜撚人嚟㗎?
戇鳩到咁得唔得㗎?
佢唱唔到果種哀傷感
人瑞唱慘情歌係有dfeel
kelly把雞仔聲太亮太響剩係岩唱節奏感強既快歌
人瑞同場肯定幫佢墊底
以前好鍾意寫呢啲黎搞到啲明星好紅咁
唔係寫是非就係寫緋聞
一要出戲定搞咩show之前就寫
王菲根本就唔鍾意玩呢啲遊戲
到佢有能力唔玩嘅就即刻唔玩
佢就算唔攞獎佢啲歌一樣紅遍中港台東南亞
條友白卡唔係扮
真係陰9公
講紅
嗰篇潮文就真係紅啦
覺得似 希望既金曲金獎/ 00叱吒女金 / 00年吒吒最女, 其他都唔太似. 不過過左咁耐都唔重要啦
幾廿年前仲講
我無去查
但有邊首唔係改編人歌
唔好啦,佢好煩
Kelly 係靚。但唔知點解對佢完全無幻想。
kelly唱功係好穩
而家仲要年紀愈大愈精進
live係冇乜瑕疵,高音都唔一定係假音都保持到
其他同代女歌手都退步左
得佢一直進步
同keep住出新歌
唱歌好過而d女歌手

https://youtu.be/6Jw3zJfA_oM?si=1QUXUtJsQ3JZ8pND
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞