[KPOP] K-POP 2024討論區 (11)

1001 回覆
1 Like 12 Dislike
可唔可以畀啲尊重YG
Amy費撚事出聲咋,國際巨星嘅fans係要大方啲BTS當完兵出首新歌,冇撚咗件事嚕到時咩邪教? 咩獻祭? 閔珍熙? wfc?襯依家有得屌好屌啦
其實會唔會係暗黑兵法?

當初推屎靠果單新聞之後就穩坐三代top

猩猩同房狗又咁熟,又見彈注水注得咁成功

房狗會唔會有樣學樣搞場大龍鳳

跟住新牛就可以穩坐四代top

再用ill唔知乜疑似戀童呢單野為五代鋪路

佢哋攞住bighit 2017年嗰篇聲明覺得澄清咗架喇
我又明點解要講gfriend係火燒女巫
因為一路都有風向係閔老母帶走somu啲人同錢搞到gfriend解散
關邪教事皮都收得
咩兵法玩到咁大
出面個post本身成班amy嘴jerjer咁
一爆oppa注水就無見過佢comment
房狗點會推新牛上四代Top 佢想推嗰隊係水牛團,點知coachella唔爭氣 無好似BP咁爆紅之餘仲比晒全世界知唱歌有幾幽默
兩個角度
開名啦師兄
多謝師姐提供笑話
雖然我覺得wk1好過wk2
wk2完全係渣渣林唱完就走既feel
wk1起碼仲有d passion
我哋用作品說話
用歌詞說話
RM出歌rape爆你
齊齊做邪教教徒
唔知許solo講嘅佢想change KPOP industry 係咩意思
由idol變dancer? 定表演玩全AR lip sync?

而家可以變成bighit為咗控制藝人
由細就已經要佢哋去腦教育中心
房時赫有無諗過自己創作嘅世界觀
除咗畀amy寫同人文
仲可以聯想成咁
如果掉返轉
係閔5月展開輿論戰先
然後hybe先再內部監察
將佢同親信a做嘅嘢擺上枱
話捉到內鬼
唔知個風向會點呢?
同埋仆街閪be搶哂fol
真係無論點都搞到ive

仲唔夠保護
唔使等當完兵啦
一星期左右 啲新聞就俾人冚晒架啦
到時amy 咪可以出黎支持返哥哥囉
唔止IVE 呢幾日出歌嘅似乎得Zico係掂,其他都比HYBE vs 閔媽啲新聞淹沒晒
入得邪教梗係要”阻擋像子彈一樣的批評與時代偏見”
我哋防彈行得太前
#分享 熱議的2017年BigHit被判定病毒式行銷 - Dcard
https://www.dcard.tw/f/entertainer/p/255390296

而家啲kpop為咗迎合歐美亂加英文歌詞再將首歌作到短一短for reels/tiktok片用 真係唔好聽
唔夠喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞