[KPOP] K-POP 2024討論區 (11)

1001 回覆
1 Like 12 Dislike
冇IVE就冇LE SEX &降狗,冇 LE SEX就冇 ADOR新牛,冇新牛就冇illit

最衰都係IVE雙塔
其實bubble gum都幾難聽
第一次聽到唔嘈唔念經但又難聽既歌
韓式中國畫咪韓國美
中式墨西哥辣椒都當係中國辣啦
最後個句真 當時會知道attention純粹因為朴真珠係節目跳 大量spam稿都係之後出埋ditto嘅事
ZICO x JENNIE合作曲《SPOT!》Melon HOT100第7⃣小時曲線破表🎉

ZICO “SPOT! (feat. JENNIE)” 10 KST 音源
目前全部進入韓國音源實時榜TOP5✅

Melon TOP100:🏆1
Bugs:🏆1
Genie:2(-1)
FLO:5(+1)*新高
ILLIT創意總監Serian Heu Ins Story更新海街日記,將HIROKAZU打成了HIROZAKU
閔之前好多嘢都做到潮流尖端/做到紅
所以先咁care喺hype(叫做Kpop最top嘅公司)做唔做到首名女團
對於呢啲要下下拎第一嘅人嚟講 名銜實好重要
究竟有幾難明
利申:對nj 閔 hype 0好感0興趣

🔥🔥韓網700贊熱帖評論翻譯🔥🔥
LE SSERAFIM粉絲見面會實時余票現狀
韓網原帖帖主稱:“3層幾乎沒怎麼賣出去 2層也還有餘票”
cr.pann.nate ​​​
諗起riize 條友
上次ive唔係已經flop flop地咩
d人開始攞新牛唱歌實力串人 好似唔太好
聽新牛唱歌 未至於聽卡啦ok式唱歌
宇宙起源攻擊其他女團點都贏
尤其係HYBE旗下個堆
呢個時勢同係小血書屌香港係流量密碼冇分別

我覺得TWS 係對打BND/RIIZE

自問自己算半個P社團既飯
TWS係冇P社團既影子
注水亦好明顯
對打RIIZE係好正常
斷估係hybe 幫p社注水
始終5代男團BND開局一般
唯有靠TWS搶
tws好似得年紀最大嗰個同個中國人係一路喺P社練習,其他都係嚟自hybe其他label
因為p社團d仔仔女女總有一個神顏
由以前AS Nana, Pristin 一堆再加17 既珉奎
相比TWS樣唔係傳統p社搵嘅人

D人話有出cheat 我覺得有嘅
但係首歌仲係top 10 可能真係有人聽
但hybe 捧過龍
呢首歌我覺得好聽嘅
但唔值top 10

Hybe 似係想TWS 囊括所有男新人獎然後開始對打riize
但注水太明顯
就派17 去打riize
我覺得s coups 係冇咁快可以回歸
但一睇有邊個comeback 就知道
以p社隔9年先出男團
係冇可能得2個原本p社trainee
同埋個大陸男仔成個葉舒華2.0咁
成首歌得 wait wait 同埋咳三下

我覺得原本lineup 唔係咁樣囉
其實注水注得咁勁反而益左baby monster
其實hybe一見bnd vs riize
bnd做唔到新人王
就即推tws
個反應係幾快
但搞到scoups唔使當兵,其實hybe或p社使唔使咁?試諗吓scoups傷到咁被判定唔使當兵,遲吓cb佢上台跳舞,會被人點樣講?p社係咪真係咁唔顧scoups嘅精神狀態?佢其實19-20年有過情緒病
好早喺19-20年已經傳過p社會出新男團
仲有人影到p社工作人員帶咗幾個男仔睇17嘅con
但我諗之後嗰班練習生都遣散咗
earnot而家話外國人識水牛LSF多啲 人哋要做世界女團啊
lsf除左fearless同perfect night好少少
其他歌都勁難聽
Fearless 係好聽 有藍藍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞