[KPOP] K-POP 2024討論區 (11)

1001 回覆
1 Like 12 Dislike
其實佢哋呢種盲目嘅自信
係咪個腦教育中心有關呢?
妹寶咁唔開心
可能要去補補堂
閔大人被自殺或者坐監前至少做咗樣好事!
就係攬住HYBE一齊死

BTS死都唔當兵唔係無原因!
當年Big Bang 就係當兵期間爆啲一發不可收拾嘅醜聞
依家到HYBE
無咗鎮檯團喺度 水兵幾勁都救唔返
有咩問題
I see
我記得南韓官方都會同香港ytr合作關於旅行嘅content,好似叫韓國觀光公社
所以旅發局同其他地方嘅明星有合作都出奇
追完星就搭車上返去啦
同落黎0消費睇煙花有咩分別
訓街都唔會租酒店
在討論區再次引起討論的Big Hit在2017年被判決的非法行銷
※以下只是根據原文翻譯,若公司有進一步立場會盡快更新※
--------------------
就是Big Hit委託非法行銷,然後行銷者以此作為根據,來勒索錢財的事件
(轉載請註明 韓網評論翻譯站,謝謝~)

仲以為個page今次唔會翻譯 佢個page平時都成日俾盲粉岀征 今次仲要係對army
係突然間爆紅,有段時間仲要好似紅到好誇張,但我其實未聽過佢哋啲歌
都100%係啦,邊有咁多巧合
算吧啦,你睇佢個樣都知唔係好人啦,賊眉賊眼
對於佢哋嚟講去睇演唱會嗰啲都係南極企鵝嚟
🔥🔥韓網1200樓熱帖評論翻譯🔥🔥
最近的HYBE大戰閔熙珍事件中,“不正當營銷”一詞頻繁登場。於是就有韓國網民扒出了BIGHIT(HYBE前身)曾因為雇傭相關機構為公司藝人音源注水被分8次敲詐勒索5700萬韓元的舊瓜,還有網民自掏腰包花費1000韓元查看了當年的案件判決書。
*來自韓網論壇的判決書內容總結 :
1. 被告人開設的公司曾為BIGHIT藝人提供音源注水服務(判決書原文中寫的就是사재기-囤積,注水。) - 證據目錄中也有詳細提及
2. 之後被告人假裝郵箱被黑BIGHIT音源注水資料洩露至第三方,假冒第三方的身份給BIGHIT負責音源注水的部門主管發送郵件,威脅稱要揭發BIGHIT的不正當營銷,被告人還向BIGHIT方面撒謊稱自己也遭到了威脅。
3. BIGHIT負責音源注水的部門主管給被告人匯款5700萬韓元。
4. 之後被告人罪行被發現,並被告上法庭被判有罪。
cr.theqoo

遲來7年嘅正義
上面係咪仲限韓令緊
仲有好L多KOL
最初係點講
呢粒花生會唔會太癲
最惡都係上次話要號召人report到佢close page嘅earnot
HYBE比想像中廢 連個女人都搞唔掂
以我記憶bts好似係16年出咗fire之後就話海外好紅
但韓國本土點紅真係冇記憶
同埋bts出道頭幾年男團係exo玩晒
15年嗰陣bigbang都有出歌 音源成績都好好
而bts好似係突然間就話紅咗 但過程係點真係冇記憶
Audi 個位係我sainz架
錯po
見面會好似已經畀
LE SSERAFIM復仇畫面流出

笑點太多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞