[KPOP] K-POP 2024討論區 (11)

1001 回覆
1 Like 12 Dislike
俾人洗撚咗腦
美國skz好似實銷50萬
Tiger喺coahella唱咗topline
其實NJ lesserafim ive illit呢幾個團實力唔係都係差唔多咩
是但一隊去coachella都係出醜嘅水準
得21年hot sauce 首小時六萬收聽
上年跳水跳到得三萬二收聽
連合約同Non compete clause都唔識證明Threads好多細路,係估唔到韓網都好大堆人話奴隸合約,閔老母塑造財閥vs員工仔形象好成功
之前唔知喺邊度睇NCT DREAM對fans冇乜經營所以脫咗好多粉
但係Melon用戶數 呢兩年應該有跌一半?
同zico扑咗嘢未
佢哋Candy 咪好少少
咪又係用前輩d歌先得

上年17係冇對手咁贏
外國成日話skz 可以男團
人哋17 剩係孫悟空都已經一年冇出榜
9週top 10 都冇人揪到
Illit 太新睇得好少唔比較

NJ同Ive 起碼有一兩個carry 住
留意下encore 舞台
就算Haerin Danielle 俞真 依啲本身唱得唔太差既一開始都會走走地音或者唱得好細聲
但Hanni Liz 一出聲之後
成隊就會正常返

但Le 團真係無個主唱頂住
Dream明明應該行純情少年風,但啲歌成日同127一樣咁噪
Le唱真係唔得 係佢哋同fans唔肯承認咁解
https://twitter.com/chartdata/status/1760810520074932645?s=46&t=Q-4NiZVk_o_0PxEBQbQuhw

https://twitter.com/chartdata/status/1753525543004164346?s=46&t=Q-4NiZVk_o_0PxEBQbQuhw

全球嚟計,17銷量贏
淨計美國就Stray kids贏,5星喺美國賣50萬隻
計埋韓國/全球音源就17贏,不過Skz應該仲有上升空間
好少男團路人盤咁大
Dream得candy圈路人盤咋嘛
skz都冇韓粉比乜鳩
我諗冇跌一半咁誇張但youtube music應該越食越多
不過睇24hr peak ul都回晒塘,最高由舊年I AM 55萬去到而家Zico 40萬都已經係2024年最高
對上一首有50萬UL已經係差唔多一年前嘅queencard
Earnot話全世界針對佢哋,唔肯認廢
illit淨係睇encore都知咩料
NewJeans『Bubble Gum』YouTube MV播放突破850萬,點贊82萬🎉
暫列2024年K-POP女團首日點贊第二名✅

① BABYMONSTER, SHEESH — 139萬
② NewJeans, Bubble Gum — 82萬🔺
③ BABYMONSTER, Stuck In The Middle — 79萬
④ (G)I-DLE, Super Lady — 74.6萬
⑤ LE SSERAFIM, EASY — 64萬
⑥ TWICE, ONE SPARK — 57.9萬
⑦ (G)I-DLE, Wife — 45萬
⑧ LE SSERAFIM, Smart — 40.8萬
⑨ ITZY, UNTOUCHABLE — 32萬
⑩ TWICE, I GOT YOU — 31萬
⑪ ILLIT, Magnetic — 30萬
⑫ NMIXX, DASH — 24萬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞