[KPOP] K-POP 2024討論區 (11)

1001 回覆
1 Like 12 Dislike
K-pop post係比對Kpop有興趣/中意K-pop 嘅人一齊傾下K-pop
K-pop post無任何立場
不論你係邊個歌手/團既fans
都歡迎大家討論!
大家可以係依個post
post下有關K-pop 嘅最新消息
post下最新既MV 節目 歌......
如果你係岩岩接觸/對K-pop有興趣嘅人..
可以盡情問有關K-pop 嘅問題
我相信巴打/絲打們都樂意解答

p.s.香港人用香港叫法
RV BP TWICE MMMRIIZE
紅毛 黑粉 兔瓦斯 媽媽木拉椅子
【關於競業協議①與認購權②相關回顧】

①23年2月:李秀滿與Hybe簽訂競業條款 3年內不能在韓國製作
23年5月:李秀滿要求Hybe解除,但Hybe拒絕

②23年初S.M收購戰期間當時因為認購權性質,韓媒提出股份不穩定性可能性
24年年初李秀滿最後割了Hybe一次血(按照當時S.M股價,Hybe用高於市場價格近50%付賬)

滿狗笑到最後,仲送埋閔媽炸彈過去
我成日以為滿狗係啲好大男人嘅腦細
因為以前好常聽到sm啲經理人會郁手打男藝人
滿狗係老謀深算嘅賤人
以前好多經理人都係打打罵罵
Lm
零宣傳
273篇宣傳
閔熙珍方:我哋唔係最多篇報道材料就係你哋疏忽我
2. 關於經濟補償少的主張
閔代表主張自己"年薪20億韓元",更準確地來說,這是對其23年成果的獎勵為20億韓元,年薪和長期獎勵另行制定。這在HYBE總公司及韓國子公司成員中都是壓倒性的年薪一位。
除了年薪之外,HYBE還提供了巨額的股票補償。股票的價值是普通人難以想象的巨大數額。儘管如此,閔代表還是再次提出了公司無論如何也難以接受的金額,使對話陷入了困境。本公司認為,這一過程是為了積累經營權獨立的名分。
>為了將數碼專輯的塑料材料轉換成紙,並將專輯盒和照片卡轉換成環保的生物分解材料,公司花費了相當大的人力和費用,但是內部成員都知道ADOR是最不合作的廠牌。

即係早兩日員工爆料係真
但hybe啲fans唔係都屌緊啲專變可以生物分解?最重要係啲小卡唔襟擺
https://youtu.be/4gIIInvqTlc?si=id9PoUS-YZcQbE57

Hot100 debut🙏🏻🙏🏻🙏🏻
仲行得早過香港政府
琴日話完唔值得回應

LM
見風向有變 就即刻做野
而家一個就話奴隸條款 一個就話隨便let u go
都唔知邊個真
件事開始冇中間派...
清晰分左極端兩邊
閔代表當時表示本人會承擔所有責任,組建團隊,並強烈主張要讓NewJeans在自己的廠牌中出道。HYBE尊重閔代表的意見,不顧source music的反對,將這些成員轉移到ADOR,並支援160億韓元的巨額資金,以閔代表希望的方式讓NewJeans出道。

真係搶哂source 啲人
韓國咁多打工仔,同閔有共情反應
風向唔對路,梗係即刻澄清啦
蘇成鎮好慘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞