[KPOP] K-POP 2024討論區 (11)

1001 回覆
1 Like 12 Dislike
閔媽留喺SM做滿叔既心腹唔好咩
所以一直見到係Hype壟斷市場,一直做壞事,想食sm 變超大,而韓國一直冇力打財閥,系內公司又欺凌,壓制小股東,成日排自己全資公司好檔期好資源,抄系內公司唔怕告版權,discourage創意,冇人願意創作咗畀人免費抄!

依家係離婚父母爭女,但個女願跟媽,除非有外力幫手贖身,依家comeback 如果成績好,贖身錢就會升!連日攻擊Hype,尤其是邪教控制同注水令防彈壟斷MAMA獎同銷量多年(所以閔媽話佢抄exo),系內各團抄人又欠實力令價值下跌,Hype股價暴跌嘅話,基金股東會屌房狗,叫佢收順啲,放走閔媽同女,重組公司,拆走有問題嘅團!

滿叔之前賣sm有一筆錢可以贖身,加上佢對行業有資歴,對房狗又有仇,可以同閔媽再戰江湖,畀啲股份閔媽,再創幾個團,攪上市,滿叔又可以套現一筆,仲有十年命,享受退休生活!以閔媽創意,可再帶領Kpop走正路,踢走狡滑房狗!
房狗fans話情緒勒索唔計
可能係滿伯想玩植樹嚇走咗佢
可能其實佢係臥底嚟㗎呢
去其他公司搶人才搶資源
最後返SM
120萬隻呀
閔媽屈到
ive冇人理?
理想主義 漂亮說話人人識講
拎自己錢出來開間公司就知道數字重唔重要
以佢自己講要人脈有人脈 要贊助有贊助 搵佢嘅投資者應該都唔少 理解唔到點解佢會簽hybe嗰份合約
閔媽:hybe唔幫nj宣傳
左抄右抄 病毒式營銷紅咗後
閔媽:注水團抄nj
also閔媽:我的最終目標是建立一個沒有統計數據沒有競爭力的世界、我討厭競爭或爭論某人比另一個人更好
做咩過檔starshit?
係咪hybe要完蛋了
佢係幾時正式同hybe 合作?
如果由零開始,除左搵金主,要自己搞埋招練習生同train ,要好多時間
同埋人選一定少好多,有好野都係晒四大公司

Simon 隊xg 用左五年搞先正式出道
我覺得Kpop差在唔夠多外國名牌音樂人進駐
有好多水平都唔錯,但冇外國大牌音樂人做背景始終好似唔夠吸引力
我舉啲例子
例如G Idle
搵到Alan Walker 呢啲電子音樂加埋而家韓國啲舞幾好睇,有機會變成MJ咁嘅位置
因為G idle多國籍比較容易無邊界,MJ都係因為變白左先再紅多一個層次。
講比較年輕呢啲,紅啲又有實力嘅跳唱歌星嚟講,韓國真係有唔小都係水平以上。
閔話5月打輿論戰
睇黎真係一早準備哂啲彈藥
房狗知閔起異心諗住先發制人都比人反殺
房狗應該唔知閔手上有咩料
KPOP圈子係人帶歌 搵外國名牌音樂人有咩用

4minute 個時夠搵skrillex作咗首 HATE
首歌好正諗住可以起死回生
但係韓國唔hit又係變解散專
應該係話佢唔知閔熙珍知幾多
而家講到eta首歌歌詞有隱喻咁癲
Charlie puth夠唔夠知名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞