[KPOP] K-POP 2024討論區 (11)

1001 回覆
1 Like 12 Dislike
原來咁早就plan緊搞鳩SM
ZICO呢d擺明關事嘅冇人搞佢
龍俊亨呢d就要搞到人地退團
你係路人,未必有留意
但佢哋啲fans好興彈出彈入
成日講細公司出身備受打壓
到注水、抄襲、pr打手呢啲爭議出現
就話其他公司都係咁做
同埋防彈攻美咪一大堆正能量、愛自己嘅歌
預咗有注水 但注水注到illit咁真係太過份
房爸爸又真係就嚟俾閔熙珍打到就死
同埋咪話illit無抄nj嘅
係魔法少女
唔係y2k嘛
但間公司好似同邪教有關
illit個mv唔係戀少年,就係夢遺性暗示
話係魔法少女題材都無好啲
【新聞】HYBE對“BTS注水判決書·概念盜用嫌疑·虛假經營嫌疑”表示“確認中”
會唔會遲咗啲 份判決書仲有咩好確認
閪比:刪緊啦咪嘈啦

韓網成版過千贊熱評 刪都要d時間既
注水同抄襲兩回事啦 illit mv性暗示同NJ首cookie打和
兩者有啲唔同既
有打手講野你可以屌返佢轉頭
但買榜就真係有實質影響
所有音放節目攞唔攞到第一佢就佔最大比例
好多人亦都用依樣黎評隊野既價值
有啲甚至首歌not in 就話人係垃圾霉團
如果自己撐果隊係咁樣比人黑撚走個冠軍或者名次
係人都唔gur
我都唔明如果真係法院文件來仲確認D咩
邊咁橋有人搵到HYBE同邪教關係 又搵到Youtube痴線佬留言話我愛邪教我愛ILLIT呀
#集中討論 Dahn World腦教育中心(邪教),防彈少年團前來簽名。
https://www.dcard.tw/f/entertainer/p/255395331?cid=A4315787-EE66-476F-98BE-36521E6496E1
【theqoo】Hybe對防彈少年團事件做出回應“確認中”

評論:
-花一千塊韓幣就能看到的判決文,還需要確認什麼
-福報啊
-趕緊解釋注了什麼水 好奇死了
-這麼大熱度 唯一出的新聞就是這個
-內部告發實際上指的是邪教這件事,麻煩出來解釋一下
-拼命裝作若無其事呢
-終於出了一個新聞
-這就是因果報應
-別又控制輿論來澄清,把證據拿出來一個個解釋
真 佢無得唔認擺到明拖時間諗橋拆
5月輿論戰做咗n手準備
好想知仲準備左幾多野打輿論戰
房:俾啲時間我寫聲明稿
橫掂都有大把army信
kakao 落水幫手?
個局應該真係準備咗好耐

支持閔老母收閪比皮

drama~
Hype剩係識删post再告人滅聲
再操控媒體
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞