[KPOP] K-POP 2024討論區 (11)

1001 回覆
1 Like 12 Dislike
Mago單嘢好心寒喎
我唔理你巫唔巫女
總之Gfriend 解散解得咁樣衰係邊個既主意
係咪死肥仔先? 閔媽是蘑菇
hate同crazy都勁正
喺hybe channel留言遲早都刪
4月30號開股東會
同佢個教嘅獻祭日子一樣
屌⋯我依家打字都有啲手震
我依家仲係個playlist到

同期撞GFRIEND 出個時melon周榜最高38 6周飛榜
無入過年榜隻歌無拎過打歌1位 呢首勁可惜
唔好 kpop就係drama
GFRIEND 由Crossroads/Sunrise 呢d一下轉到Apple真係冇諗過係同邪教有關

細思極恐
我都希望Lightsum有一日拎到初一位
屌佢老味I need u時期仲要靠迷弟人設痴bb 唱loserfyi15年年榜得三隊男團in bb頭十佔五 exo SHINee
16年bts fire撞樂童靠銷量先拎第一次四大台all kill
血汗淚都仲未開始刷榜刷到頭十都係佢地
Spring day後邊嗰隻唔知叫咩嘅碟先洗到榜
懶得Google唔想揾名 都懶得以前cap落嘅screenshots整返條timeline出嚟
出Crossroad嗰陣已經收購咗 HYBE開始黑化gf
之後apple嘅mv又係好心寒
六個女互相剪對方頭髮 之後放火加一堆儀式
Mago嘅咒語歌詞同專輯名又係 擺明設計好囇
已經唔係咩過唔過分解讀嘅問題
屌你好人好者點會用血祭做一隊女團嘅概念
Gf本來仲要係行清純風出名
「血祭」完比人踢撚走埋
HYBE真心好撚有病
你有你繼續跟車太貼本身拉到宗/邪教都都ok嘅 宗教狂熱國家 但又獻祭又自殺死我覺得over咗我食花生唔係想食到咁
緊係唔揀定一個stand
最好一齊攬炒死曬
好有用,啲風格適合全球性,韓國風格其實感覺佢玩國際化,但五感都唔夠國際性。佢地雖然唔係玩小眾,但亦未夠大路化,外國人玩音樂好多出名都係玩大路野就算玩小眾都係超越咗小眾層面嘅小眾。
雖然講咗好似無講但係事實嚟
唔係一個人,我意思係好似啲商場咁有大量國際名牌子進駐你個商場先會顯得有實力。
如果呢個係輿論戰嘅話閔熙珍玩得好成功 佢每一步都plan得好細密
有大量國際名牌進駐嘅Kpop仲係唔係kpop而家啲歌愈嚟愈短就已經係一個壞處
國際名牌進駐唔係國際名牌控制,咪搞錯主客唔該
個商場係新@基邊間公司進駐都係新@基話事有咩唔同
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞