[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo/e-reader好(19)暨交流區

397 回覆
7 Like 0 Dislike
暫時出左人仔價
未知來到香港會點

我覺得一係佢一係air 3 c架啦
Page完全睇唔到pdf
有部kindle paper white用左好多年,想轉kobo, 但係想知係kindle買既書可唔可以轉去kobo度?
有得揀 download via usb 既書先得(有d書唔俾)
同埋要自己搵方法 deDRM 先可以係 kobo 上睇
如果想買Libra Color 保護殼同筆,去邊度買最抵
請問有冇人有Kobo Clara Color可以影一影中文書直排個效果係點
Youtube啲review英文多,中文嘅多數都係show漫畫同橫排
本身有用開mooink 7.8吋,諗緊轉Libra定Clara Color好
其實以前有用過Paperwhite,用咗7吋機幾年又開始覺得細部有細部嘅好
我都諗緊買 scribe
用緊 oasis 最後嗰代
開WiFi 要一日一差
用 overdrive push 去 kindle 唔想熄WiFi
但驚太大
睇PDF 為主,10.3寸,最重要係輕,電量高,入或download pdf方便,可以係PDF 上寫notes,有邊部可以介紹?

手上有用開Boox Note 3 但爛咗要換

另外想問下Note3 想拎粒Ram 出嚟抄返走之前睇過嘅Pdf 想問下有無可應?
ipad
若果無更好嘅選擇我ok

只係原來note 5 舊電比note 3 少咗勁多,有種新不如舊嘅感覺
睇pdf冇幾多部可以超越boox
得sony代工readmoo或者remarkable可以比較下
但行android只有boox
Read moo 入pdf 只可以透過USB 線

富士果部有無人用緊?佢淨睇到PDF, 但可以經手機apps 入PDF。同埋夠輕夠平功能簡單舊電實耐用,想問下啲PDF 上面嘅note 係咪可以經apps 送返出去比手機?
有無啲人比較過讀墨同富士通兩部機嘅性能?

讀墨10.3 寸 4千幾,富士通2千5
讀墨13.3 寸6 千幾,富士通3千5
libra color 到左手,終於明點解你哋點解推用閲讀器,個體驗真係幾好
一部可以用好耐,唔使keep住追新機
因為功能單純可以專心睇
睇書又無咁攰
輕,護眼,同埋可以專心真係好重要
除左KOBO個介面用落真係好廢之外
都無乜投訴
上次佢個意見調查我俾好低分
想請問kobo 港版同台版既書庫有冇差別?
另外係唔係建議去台版買書?唔知係咪平好多
感謝
東立有d漫畫限台灣商店
台灣商店個定價平過 HK

周不時有儲值 $2000 送 $400
單筆 $555 送 111 點 呢類優惠
以上兩個都限新台幣,所以轉去台灣係抵好多
有分別,大量漫畫港庫無
用開博客來買電子書, 如果想買部黎睇
有無規定咩牌子先睇到?
用開Books要買開放式先睇到
Boox嗰啲
筆 $555 送 111 點 呢類優惠 尼個做緊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞