[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo/e-reader好(19)暨交流區

1001 回覆
10 Like 3 Dislike
libra 2好似有dropbox?
誠哥仲送緊150
屌唔好講export咁複雜
我之前係ipad個google book app睇中文直式書, 佢可以每頁之間都唔見咗一兩句 都唔知睇緊乜撚野
買到就買啦, 雖然我見漫畫係kobo香港store少過台灣好多吓
source我就唔講了, 但有個software叫kindle comic convertor
可以將一堆圖或者cbz之類嘅file變成kobo睇到嘅epub格式
想買kobo libra color 但咁岩miss 左書展優惠
想請教吓係咪可以喺Public library借到書架?and我見到Carousell 有幾個賣$1000, 好鬼大家小心
得OverDrive,全英文
「原创萝卜兔Robit蓝牙电子书翻页器拍照 KeyKey个性USB机械小键盘」
https://m.tb.cn/h.gjYxifj12a77Byh?tk=7w3Q3X6Ouy0 MF3543

我喺依間買。
糾結緊買彩色定黑白機 (boox page vs go color 7)
主要睇純文字 彩機主要係見到啲彩色封面同highlight會開心啲?
但好似要長期開前光 就算開咗都明顯暗過黑白機冇開(下面條片)

但go color 7好似真係快/順過page
下面條片2:37用page開kindle好似好慢
就會諗呢啲suppose用幾年嘅嘢係咪有新買新好啲
點揀好
https://youtu.be/HAe50FK6NYQ?si=-G5qzSgiuvwZLRdJ
如果真係真係真係 主打睇文字 黑白野 唔洗諗買一定黑白機
彩色好處都係漫畫同睇有彩圖開心D
不過換黎要開燈, 食電, 鬼影
差唔多每兩日一叉

另外鬼影可能會有改善
黎緊BOOX TAB系列獨有既 BSR 會向下比埋D READER 用 (COLOR 7 叫READER)
唔再係E-INK TABLET專有 不過成效係點要等佢地UPDATE先知 依做緊封測

利申: COLOR 7 用家 我主打睇漫畫多 睇字最多開前燈
書展買左go colour,不過要8月中先有貨,唔知官網係咪咁,急用就諗下先
Boox可以裝漫畫人
bsr唔係要hardware support?
tab mini c用大電都好似因為bsr
係喎
誠哥學生買仲平50, 但係冇晒白色,唔知門市有冇得平
同埋我上網down d pdf 係咪都可以過落去睇
文石經理話自法轉變左
可以向下兼容
算法
你買白色
我等緊白
咁有冇話幾時會有update?想要go color,tab mini c我覺得太重同冇咗翻頁掣
Go color如果用埋原廠套
就同部tab mini c唔用套差唔多重
我部tab mini c 冇用套
Go color就有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞