[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo/e-reader好(19)暨交流區

397 回覆
7 Like 0 Dislike
買咗 Libra Colour,底色灰暗就預咗所以冇咩問題,用得彩色機就要接受任何時候都要開 backlite(因為冇乜幾何會喺勁猛太陽下睇),睇字300ppi好清晰亦夠黑,其實唔差

成部機反應比 Libra 2 爽好多,睇 PDF 更明顯快好多

總結係接受到任何時候都開背光嘅話其實彩色機問題不大
我買左部BOOX page 7", 本身電話用開hyread app 借書買書,而家用左boox 可以開hyread app 睇,又可以用漫畫app 同其他平台電子書,呢個size對我黎講岩岩好
想問libra colour 個筆記功能支唔支援用手指寫定係要用佢支筆? 我試過用手指唔得, 用好耐之前一支stylus (adonit dash3)都唔得. 唔通要買過支筆
想請問 有聲書有無廣東話
乾眼症好辛苦,想要部墨水tablet輕辦公同睇片,打機(模擬器同手遊),聽音樂

boox ultra C pro係咪唯一選擇?係咪可以連藍芽耳機同鍵盤
kobo有無出類似嘅tablet?
eink mon睇片打機同玩自己冇咩分別
你去試下實機,應該正常人唔會接受到
https://youtu.be/ApGoxXfxRPs?si=wE5Eb_20xU9Xucsu
呢度睇好似都唔差
我可能只係玩gba pokemon嗰啲
你google吓咩係e ink先
鬼影好嚴重喎
不過你接受到就冇野唔得
答返你問題,如果要行android,boox應該係你惟一選擇
都係玩下回合制rpg嗰啲,同埋睇劇,聽歌
想問邊間買kobo libra colour好?
行貨係咪間間都一樣?
我見你地都係去豐澤買
boox 新 10.3 吋白色機好靚
美金價平過港幣價唔少
國際版包 Pen Plus
香港官網貴$500 +$1多一支 Pen 2 Pro (原價$498)

唔要支筆既話國際版抵好多既
唔要啦 呢啲係捆綁式消費

真係有需要先買都唔遲
有冇ching買咗bigme hibreak
唔好the club 買
放上一代libra H2O 黑色$688
有意tg
kepub格式
想問點樣可以extend到頂同底
有無把打收到z-library 嘅email話要upgrade做lifetime member先可以繼續用
冇喎
有收到,但無打算俾錢,到時用唔到就算數
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞