[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo/e-reader好(19)暨交流區

1001 回覆
10 Like 3 Dislike
有啲好奇,點解唔揀開放式reader?
因為大陸嘢定其他原因?

就嚟變文字版Steam
買完唔睇得個擺字
想請問吓,本身響香港store買開書,如果呢家轉去台灣store買,咁轉嚟轉去得唔得的?
可以
可以
我之前都轉過 HK store 用買機送既禮物金
之後再轉返 TW store 係無問題
埋單時記得揀返台灣商店同埋睇清楚係唔係新台幣就得
你意思係行android 嗰啲?
我就因為唔鍾意android 所以唔揀
而且android 旗艦spec 用一年都慢,何況更低spec 嘅ereader
行android已經係問題
貴囉,可以千蚊樓下嘅kindle都要諗,幾千一部嘅boox點會咁易買
如果boox或者google自己出ereader,可以做到kindle一樣價錢,大家到時咪一樣會買
小書痴最新果本放左落wishlist幾個月,終於等到折扣買
kindle之前有,慢到連做select啲字,查字典都慢到似hang機,唔知係我果部壞定係點,同埋要睇其他book store要搞一大餐覺得好麻煩。

當然,可能有啲功能係封閉式獨有,開放式用app做唔到/做唔好。
kobo 香港 store 全線79折
仆街真係要變steam
入readmoo/kobo app反應好慢 同埋行android好食電

無記錯kobo應該係行Linux
個system望落去順過boox好多 買電子書返黎就係唔想麻煩 可以齋睇書
個個人要求唔同, A4 size我都有, 用黎睇論文
但大多數人根本唔care咁多, 睇到書就得
加上今日呢個youtube抖音橫行嘅年代, 睇書呢個行為已經接近反社會
好多人一個月都未必會睇到一本, 喺amazon或者kobo買幾本書睇到下年, 就算自己放書遇到格式問題, 一年都唔知有冇兩次, 根本唔需要洗錢落呢啲issue
我見得75折 點樣折上折?
想買幾本輕小說睇下
rakuten有部份輕小說有折,今日再有星期二75折
用置頂個方法買
台灣樂天市場,唔係kobo store, 睇pin
明白 我想買幾本都無折
就咁75折又好似唔算好平
買咗keykey翻頁器,點樣可以長開libra kobo colour藍芽
原來樂天最多淨係擺20本書入車
諗住一次過買勁多漫畫睇
點知前面嗰啲畀佢del哂
你買邊本? 有時 Kobo 個價係折左但無顯示折扣,要同其他平台比價先知,係有D麻煩
同埋輕小說百幾蚊台幣一本 75 折都好夠
折多 15% 都係差5-10蚊港紙左右唔係大量買無咩所謂
左下角首頁→右上搜尋→輸入 devmodeon
之後去設定→裝置資訊→最底有個 Developer options
click入去就有個 Force wifi ON
係呀唯二唔好就係最多擺 20 本同上限折 1000
唔該哂巴打
用完記得off返,唔係會不停chur電
怪人沙拉 小市民
其實計返2X港紙都OK
不過之前買左一套輕小都未睇哂 唔想變STEAM
都係忍下手先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞