[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo/e-reader好(19)暨交流區

397 回覆
7 Like 0 Dislike
收到豐澤通知到貨但要等收工先拎得
感謝!
Readmoo 都係用google tts ,我都習慣左
小弟而家愈來愈依賴有聲書
小說以外,悶少少既科普書,有朗讀功能睇得舒服好多
想問下EPUB/PDF 點樣可以改到機入面顯示嗰書標題
用電腦改file名/calibre 改都冇乜用
應該係要用 calibre 改 metadata 入面既 book title
香港搵唔到地方有得買RENAISSER Raphael 520C
係唔係要係台灣訂先有?
補充下
ReadEra 好似無廣東話 TTS
Google books Apps 內建朗讀我都轉唔到廣東話
靜讀天下 / Audify / T2S 呢三個都有廣東話
搭單問埋 Kobo Libra Colour 套 有冇平替?
美亞仲有 last 1支
無埋就睇睇貴少少既 530
或者其他 surface 筆
有無人部kindle會無啦啦自己del走哂啲書?
有無人係x宅攞咗貨,但攞個時話張單無包書卷贈品?
有包 $250
我無左件事,拎左部機就走
頭先望下張電子發票好似唔見有
買咗部Kobo Clara 2E
想問駛唔駛買套 香港行邊度有賣
唔會變咗好Binge watch 咩?
舖頭叫我搵CS
果張係實體劵 背後有10組優惠碼
no
都係無張劵
我都係,無券無貼紙,尋晚趕時間拎機就走冇左件事
填左網店個 Form 等豐澤覆
想請問kobo 果$250書劵係咪限左香港用?
有本書得台灣有但比錢果時佢話用唔到
Yup
得香港store先用得
今日攞左部clara colour
好多人買libra但對我黎講都係clara細細部方便同似本「書」
Clara HD
Clara 2E
到今次Colour都有買

手感上成部機係好揸手同質感好左
條邊圓左 機面d磨沙質感更強
個原裝套質感都好左
第一次用有顏色電子書
普通室內0 brightness係少少暗
要開少少光先睇得舒服
暫時比較擔心只係電量
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞