[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo/e-reader好(19)暨交流區

397 回覆
7 Like 0 Dislike
同時買左clara colour, BW
唔知係咪QC問題,兩部機touch mon轉頁時間唔中會hang一hang定左格 過一陣先load到下一頁
Clara 2e 用左成年好少會咁
libra colour都係咁
定一定
我撳多次掣就繼續跳
睇漫畫情況多啲
書就少啲
之前用glo hd未試過
我本身以為係color問題
但bw都係咁
Kobo係呢樣野唔好 成日都有少少缺憾咁
想問運送中之後會幾耐先收到部機?
App入面5月25轉做運送中
5月28 收到SF sms攞得貨
Kindle 天下第一
轉睇英文書啦
好太多
睇開中文既話,唔會因為少少野轉睇英
其實唔係少少嘢
我大學一年班之前都係睇開中文
之後轉英文,因為中文翻譯太白痴
同埋中文作者級數真係同鬼佬冇得比
呢兩個因素都好重要
本身都睇開中文作者/日文作者,因為睇唔到英文書,所以無所謂

陽光下隻黃色highlight明顯啲
夜晚睇好似灰色咁
早兩個禮拜先整咗兩本書邊度死呀
琴日發現死左
係佢tg開第返佢條link
就會入得到
正常喎
睇中文都唔一定係睇翻譯
唔使喺呢啲地方搵優越下話
你係咪弱撚智?
邊撚度有優越感?
我同你講叫你轉睇NBA啦,係籃球界嘅頂峰
但你係都要睇CBA 同甲一
咁樣叫有優越感?
鍾意睇咩咪睇咩囉, 有人鍾意睇旺角街場咁又點呀, NBA大撚晒咩
拎優越感都算, 仲要拎到閃閃縮縮成個女人咁
係呀,佢鍾意睇咩咪睇咩
我鍾意講咩咪講咩
我鍾意建議人睇咩咪建議人睇咩
好啦,有人建議一啲嘢
又舉一個例子
見到個靚仔仔踢波好叻,但係香港踢
建議佢你咁好波,不如去踢英超
跟住有條弱撚智彈出嚟
話呢條友一定係想抽你水
可能佢幫你買飛機票食夾棍
或者幫你租屋抽commission
一個閪人諗咩都係閪嘅
對於嗰個建議佢打英超嘅
佢只會覺得可惜冇咩其他嘢
係呀, 你鍾意講咩都可以, 我冇唔俾你講
我係屌柒你人地睇咩書都要仲個龜頭出黎拎優越感
所以話你約撚智冇錯
閪人更加啱到冇得再啱
滿腦子陰謀詭計真係小人當道
九唔撚搭八, 你返去入筷子啦
先唔講翻譯本身已經係另一個文本, 人地鍾意睇翻譯咪睇翻譯, 鍾意睇埋原文對讀都得, 而且睇中文都唔一定係睇翻譯書, 你理撚得人睇咩書
如果連個建議都唔可以喺討論區提出
咁要個討論區做乜撚嘢呀
睇書能夠睇原著盡可能睇原着有乜問題
仲有呀,最初佢話佢買親啲機都有QC問問題
我咪建議佢Kindle從來都冇問題
Kindle只有一個問題就係好少中文書
所以建議佢睇英文書
因實際情況提出合理建議
跟住有個閪人弱撚智彈出嚟滿肚子小人詭計
就好似啲中國人
一俾人話就話你係咪中國人啊?
真係同種同源嘅確實證據
人地講明"睇開中文既話,唔會因為少少野轉睇英"
你自己答
我大學一年班之前都係睇開中文
之後轉英文,因為中文翻譯太白痴
同埋中文作者級數真係同鬼佬冇得比

呢個唔撚係建議, 呢個只係你講自己識睇英文書好撚威
拎優越感, 拎完咪縮返入去你老母臭閪, 何必仲要伸個龜頭出黎
你抽呢段做咩唔抽埋再上嗰段?
嗰段就係我建議佢轉用Kindle
係人都知Kindle基本上得英文書同日文囉
佢個回答邏輯推理就係只要原因夠大,佢都會轉Kindle
我咪就係 follow up答佢點解個原因可以大
話你弱智真係冇講錯
少少推理閱讀理解都唔明
哎呀,我呢度用咗少少英文,我好叻呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞