[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo/e-reader好(19)暨交流區

1001 回覆
10 Like 3 Dislike
1年非人為損壞直接換新
香港好似無維修,壓爆mon呢d要自己買過部
入手左libra color,請問漫畫除左kox moe 仲有無推介紹
手感libra 完勝clara
Clara贏係贏拎出街方便
boox 一部機包哂readmoo,kobo,kindle
彩色就睇你筆直,價錢都差幾多下
size差唔多啫
boox有咩好?對比kobo
除咗行android

反應流暢度嗰啲係點?
問左 boox 無得用書展優惠價再 trade in
主要賣點係 ANDROID
食晒其他全部書店既書
不過有D偏小小功能唔知係咪得BOOX先有
好似BOOX可以廣東話讀你本書出黎 (前題你本書係DOWNLOAD左落部機)
問左KOBO 無依個功能
其他翻譯就差唔多 大家都有
android有無限可能
睇pdf唔好買太舊款
其他無咩分別
我諗緊電子書hw又唔特別好,整個android落去驚搞到愈用愈差
同埋整吓又多樣嘢整吓又多樣,最終搞到好似唔係攞嚟睇書咁
BOOX可以廣東話讀你本書出黎

用緊都唔知有個咁嘅功能
text to speech
一般閱讀 app 都有 eg. readera 用 Google 語音
英文都可以
一般人無乜用 小朋友 或者 鐘意聽故個D岩用
我仲以為BOOX自家野
書展問 KOBO 條女話無 淨係得查字典
感謝巴打!如果唔想用android open end,邊款顏色比較好?書展係咪有齊晒?
唔會。玩其他野會好慢
唔用 Android 其實就得返 Kobo 同 mooInk 有彩色機
書展無 mooInk
Kobo 都係 6 吋 Clara 同 7 吋 Libra 兩部揀
睇你要唔要個實體翻頁掣
圖多其實 7 吋好d色水就咩機都係得 4096 色(Kaleido 3),一定要望過接受到先好買
所以如果色水嘅話兩個差唔多?咁如果想多書嘅話係唔係Kobo > Mooink? 其實原本已經有Kindle不過發現冇乜中文書,主要攞嚟睇英文書
中文書讀墨多少少,有少數幾間出版社堅持唔係 Kobo 上架
但英文書 Kobo 齊好多 (Search 既時候揀返語言)
好的唔該晒巴打!真係要睇吓實機先,Mooink要睇吓邊度有貨
試下去有techlife 嘅豐澤睇下
唔係間間有
感謝巴打最後想問吓如果買咗Kobo,其實佢係咪有兩個書庫?一個係樂天,一個Kobo? 但係我好似見到係同一個
kobo 其實under樂天
link up acc 後樂天買完嘅書自動係kobo 有
所以你當佢地同一個就得
兩邊主要分別係優惠同樂天要用Line Pay 俾錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞