[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo/e-reader好(19)暨交流區

1001 回覆
10 Like 3 Dislike
我覺得好好用啊
我前前後後買左三部都係boox
依家黎緊買第四部俾屋企人
用緊tab mini c又唔覺得好食電
可能因為呢部本身個電量都大
彩色又好靚 不過係要開下前光燈
個缺點都真係貴
但係好好用
上網搵資源都好快好方便
小書痴真係好好睇
希望佢快啲出外傳同短篇
係喎,而家 $2000 仲買到 Boox Palma
呢部 Spec 幾好,仲有 BSR
但聽講個mon有災情,有機會出 Bug 嚴重鬼影要直接拎返去代理換
最近書展好似有做優惠,想請教巴打買邊部好啲?已經有一部Kindle但發現冇乜中文書,如果淨係睇書彩色係咪冇乜用?
其實最後都要睇個reader app 寫得好唔好
唔想煩一定係封閉式
都要視乎你睇開咩書
小說類純文字無必要買彩機
財金類插圖多有圖表咁彩機就唔錯
其實用封閉式,怕唔怕得單一買書來源,如果同一本書佢賣貴過其他平台,有種俾人鍊住春袋嘅感覺?
你呢個問題,iPhone咪咪又係咁
買多部解決問題
我正諗緊
kobo clara bw + kindle
彩色書用返電話或電腦
Trade 畀代理個價好低 自己擺上網賣好過
都真係唔少人雙持甚至以上
我自己都三部
巴打個配搭係點
可唔可以share吓
Mobiscribe wave 主力機睇讀墨小說同 bookwalker 漫畫
Kobo libra colour 其實本身係想買 Clara BW 但又想要實體掣同試下彩機所以揀左佢
Kindle 2022 用黎睇美馬免費英文書
諗緊買kobo嚟睇書
你哋會唔會喺amazon到買機?我見libra color 220鎂
中文書Kobo
英文書Kindle
agree,當然唔會夠電話快,無論實際速度同screen refresh,但起碼用起算爽
唔係特別平就買返行貨啦
話就話可以打機, 但我好懷疑有幾多人用eink mon打action game, 我諗最多咪捉下棋
個cup再勁都係load pdf快啲咁解
感謝巴打,如果係睇財金類嘅,要彩色屏幕,有啲咩選擇?
唔好話打機睇youtube,連開個browser睇網頁都未必會
如果係雜誌最好10吋以上
eg. Boox Note Air 3C / Tab Ultra C Pro
咩都好就係貴
普通 Epub Boox Tab Mini C / Go Color / Kobo libra colour 夠哂
如果你d書多數係博客來 / 讀墨 / bookwalker買就唔好買 Kobo
anyway 無論睇中邊部點都要去門市書展摸下實機先

Bigme 黎緊都有款 7 吋 B751C 要上市
https://searchingc.com/collections/bigme-b751c/
平得少少買行貨啦緊係
行貨保養有幾耐?
原來我見佢重有部kobo clara color係再平啲
有無巴打講吓兩部揸上手係咪差得遠
無咗兩粒實體掣又係咪會好唔方便
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞