[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo/e-reader好(19)暨交流區

1001 回覆
10 Like 3 Dislike
差啲唔記得有書展
呢度好似多數人都用Kobo?
讀墨mooink唔好咩
我都係等緊書展睇下kobo有冇特價
利申:有kobo libra H2O(老婆用機)同kindle paperwhite 3
想搵部有實體制既機,有諗過買二手oasis, 但因為仲係用micro usb而放棄

Kobo color e-ink得返150ppi會唔會好覺眼?
我去誠品睇demo機就好似冇乜分別,唔知長用會唔會好覺眼
Kobo冇晒中價位黑白機,要實體鍵就要sage, 但又大又貴
你睇開咩多?個 colour 唔用得著先?
個color其實係唔多用得著我會用黎睇漫畫但好似唔多漫畫有彩色
我想要有實體制,中價位就要搵返舊既libra 2, 但價錢可能同新出既color差得果2-300蚊
其實我都好掙扎買三年前嘅機,一陣買完就出部Libra 3
唔知呢度問唔問得
最近想學/了解日本史
大家有冇邊本可以推介下?
我本身用開Boox leaf ,可以直接簡轉繁體字(少用)

想轉手之後入手kobo libra color,請問有冇人知有冇呢個功能?
https://github.com/tonyhuan/GuanKiapTsingKhai
裝 GuanKiapTsingKhai-TW 呢個字體就得 (但冇一簡對多繁,例如發、髮呢D會轉唔到)
Jonathan Clements, A Brief History of Japan
Christopher Goto-Jones, Modern Japan: A Very Short Introduction Get access Arrow
Andrew Gordon, A Modern History of Japan: From Tokugawa Times to the Present
KINDLE 宜家唔做中國生意
有冇方法入書落KINDLE?
唔該巴打等書展入手
後面兩本kobo好似冇(可能我唔識搵)
不過都唔該晒ching
最頂唔順係color成日都會眨
點解之前買無送既
黑白都眨啦
我用開源流明體
https://github.com/ButTaiwan/genryu-font
睇到有啲悶,呢家可以換一換字型
感謝巴打 好人一世平安 對眼即刻c服好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞