[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo/e-reader好(19)暨交流區

397 回覆
7 Like 0 Dislike
有新買新
有冇巴絲試過以下經申
用緊Hyread ,打算睇港共圖書館既書,佢話我登入過期。好啦,咪登出返,然後登入,點知登入極都唔得(唔係密碼/account 錯)
反而我用電話,同一個account 同密碼又登入成功
用e book reader 就點登都唔得
點算。。。。。。。。。
Ps, 熄機叉緊電,聽日再試
好爽 睇pdf都ok 啲古籍字太大反而用7寸好啱睇
唔該師兄,我都唔記得留意呢點
師兄你不如落豐澤試一試實機先
想當年我都喺買咗6吋諗住睇文字書
最後睇得最多反而喺日本漫畫
6吋太細睇漫畫好辛苦
之後放咗部6吋買7吋
PS日本漫畫建議買7.8吋以上
有冇巴絲有e個經驗究竟發生咩事...???
想問下喺樂天市集買書係咪要有台灣vpn?
本身想趁75折買幾本漫畫,但一去結帳就話發生錯誤,連付款方式都冇得揀
用linepay應該得
我係喺購物車嗰頁㩒結帳跳去付款方式時出error,直頭冇得揀linepay俾錢
之前入咗張香港卡做預設唔知有冇影響,但除非有第二張,唔係又唔俾刪返
各位建議係邊到買kobo機?
唔會
想問吓Readmoo 7.8吋彩色機
有咩辦法可以入PDF?
佢個雲端書櫃得1gb唔夠用
想問如果係睇同係中文內容嘅 PDF / epub mark notes 的話
買 Kobo Elipsa / mooink / Remarkable 會比較好?
用途係睇一d需要不斷思考同 mark notes嘅嘢,最好之後可以連 notes export 做 PDF
估計多數會自己入書,未必經常會用原生書店

利申:已有 kobo clara 2e 、 ipad mini
警世
一個月前係the club買左kobo 新機
寫住520送貨,最後無送到貨又無交代
個訂單又無update status
打去熱線加線上客服兩邊都話會搵同事跟進打發我走
之後就無左回事
到而家完全唔知等咩同幾時先會收到貨
加上要返工香港人無理由日日係屋企等佢隨時發貨(?)
完全唔知the club咩操作嚟

經此事永久blacklist the club
好似轉左地區要入過付款方式就得
kobo官網可以順利買到
係樂天市場嗰邊搞唔掂,入唔入地址/卡都係過唔到購物車
都係老老實實等官網d折算
用linepay應該唔使填地址/信用卡
佢都唔收海外信用卡,但香港卡through linepay係比到錢
我本身係卡喺購物車㩒結帳後直接出error,所以連揀都冇得揀用linepay
但剛剛又試咗一輪後發現browser用無痕唔知點解就過到成功用linepay俾埋錢
點都好,多謝各位幫手解答
係喎睇少漏左樂天兩隻字sorr
想請問有巴絲用e reader睇lecture notes
用iPad/Mac睇時間耐左隻眼好攰
諗住e ink睇得會舒服啲
目前睇啱kobo elipsa 2e
唔知入唔入得過
+1
8號 落單
寫21號送達
前幾日打去客服、wtsapp 先講供應商冇貨
要下個禮拜先有
岩岩今日先轉status 話運送中
你唔洗mark野咩?
有係bonus 冇都可以接受
主要係想睇得舒服啲
PDF 一定要大芒
10” 最少
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞