[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo/e-reader好(19)暨交流區

397 回覆
7 Like 0 Dislike
有光點好似好平常
換咗一次都仲有

買左libra color, 有光點係中間。鋪頭肯換。但係最後加錢搵Sage,因為libra color 睇黑白電子書,啲字真係無咩靚。
sage
豐澤買都係一肚氣...無現貨,千奇唔好買
之前試過meebook,我覺得都ok, 平過boox. 不過無咁保值~
Z library 話要收錢嗰個係釣魚嚟㗎
amazon買咗520c, 幾好用
做乜咁睇唔開買 Sage,呢部出晒名電閪又多bug,一出時買咗兩日嗱嗱聲蝕幾舊賣咗去

Libra Color 睇黑色字冇問題,只係彩色機底色灰啫,你願意開前光其實就解決到底灰問題
你可以考慮埋7.8吋,有其他牌子選擇
針對日漫邊位啲細字旁白,7吋睇得好辛苦(圖為7吋oasis)
Oasis都諗諗過其實,不過停左產
Kindle啲造工其他廠完全冇得比
一攞返pw上手 sharp幾多

係喎都醒唔起mooink 都有7.8
本來仲諗駛唔駛特登轉會,kobo專睇漫畫
有冇巴打有用過colour
表現係咪都係差啲
幾個月前買咗部elipsa2都係有光點 換咗次機都有就無理到
想知多唔多巴打都有呢個情況出現
全家加加埋埋6部kobo
細心搵同開盡背光
其中4部有光點
有1部有死點換過
日常使用唔顯眼就算
換機換到頹咗
反而kindle無見過
Scribe la
最近啱啱入咗
我都係照帶出街冇問題
後悔冇早啲買
Quality嚟計scribe冇得輸
Pw oasis scribe 都冇呢類問題
但Oasis個電真係廢廢地
唔係我都唔換 scribe
換完先後悔換得遲
核電
Scribe都係10吋?
但我已經有10吋mooink
同埋要成個書庫轉,好浪費
睇書都係中意7吋
有部scribe不過多數都用pw

Scribe寫字手感好過kobo機十倍
但software無功能

Kobo就note好多功能
不過手感垃圾
支筆都係用嚟highlight
又無得改筆按鍵setting
轉台灣商店會平d同埋等特價活動折上折先買
Google係真係平啲
Kobo就其他區都同價,多數等特價
依家台灣樂天市場嘅kobo都經常做星期二75折,個價都幾ok

無爬文,唔知有冇巴絲做過教學,所以寫咗個出嚟
ps 我今日都係第一次買,如果有錯請補充

新手買咗 Libra Colour,尋日岩岩開機5分鐘,突然個mon變到好黃,請問可以喺邊度較返?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞