交通意外賠償

968 回覆
19 Like 306 Dislike
dc9只係司機,你claim 同車主claim, 正常發生完意外車行一定幫手報定保險先,所以最尾係同車主既保險公司claim, 至於司機老唔老破唔關你事,最多只會令車行收唔到司機既墊底費。
至於第1點,正常會收到警方封信話案件調查中,不排除會告你,呢封信就2邊都會收到,跟住正常調查完就會再決定告邊個。
以上明白
我已經收到案件調查中既信
只係想知道最後決定調查完決定告邊個呢方面會唔會有信收
同埋一般要等幾耐

同埋想知如果判完對方老不 而索償階段對方搵律師去幫佢
咁係咪預左係金額方面預會爭持好耐?
調查完決定告邊個 < 會收到信
我同你相似, 12月被撞, 3月收到信話調查完決定告對方
阿sir話大概排半年後上庭
屌你老味真係精彩,不枉我用咗兩個鐘頭重新追Post,原來個15萬係樓豬自己保險claim 返樓豬轉頭

麻煩1001個位巴打記住開 交通意外賠償(2) 出嚟俾大家繼續追故
唔該晒師兄
咁睇黎有排等😔
認左不小心駕駛,罪成點樣counter claim?
輸硬, 直接俾錢買經驗
收SP係plus costs to be taxed 你知㗎呵
搵乜鬼律師, 自己搵律師筆錢都係番到, 最多去做下資詢, 最後都係自辯
睇下個官點判算啦
大家可能都未明,15萬係樓主無報保險,保險公司依家handle 做,收樓主個邊分擔費,個15萬包埋傷者索償,傷者律師費+保險公司律師費,其實算平。
依D真係惡人有惡報
51萬賠償根本唔夠比蒙嘉慧律師費
留名學野

5月要睇佢認唔認
唔認再等下一庭
阿彌陀佛,施主一定要同佢打官司打到最後,連登仔們都撐你
唔on 9你自己食左個15萬佢
點會係ON9無報保險
肯定係樓豬側側搏怕下年加LOADING同唔想比墊底
照賠15萬 分15年還
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞