交通意外賠償

968 回覆
19 Like 306 Dislike
咁樣hi花1點都告得入? 樓主係咪講d唔講d ?
冇嘢隱瞞,事實就係咁

老不,任何人在道路上駕駛車輛時,如無適當的謹慎及專注,或未有合理顧及其他使用該道路的人
咁樣hi花1點對家有咩証據告得你入? 樓主自己主動認頭?
快d賠。 陣間佢愈claim愈多,同你玩野陣間攪到你破產

頭痛,頸痛,搭的士果d

好多律師樓專攪昵d, 如果自己錯唔夠佢地玩
一般就48小時內連報案編號
如果比人撞,100%肯定自己贏曬就可以唔洗報,等claim對家保險

因為就算人地錯,報左都會加loading
咁如果自己都唔知,幾個月後比人攪個D case 咪唔知受唔受
財神到 財神到
樓豬係開邊頭揸車
唔和解,即係你輸左(入左老不)之後人地一定claim你
咁都唔報保險係咩玩法?
未必受
幾個月後先知本身已經係hit&run啦
差人嚟到你竟然就咁認?Tesla有啲有側cam, 如果真係撞咗有cam睇返,呢個位就算普通前cam都有機影到,真係隊到部車會搖吖。你唔同差人講,車主都有責任證明真係有撞吖,唔係個講一句就走咗去嘅路人甲話係就係㗎喎。嗰一點嘢話撞出嚟嘅,差人都唔係弱智㗎下話。

佢又唔係即場留係度做證人。咁都得嘅不如自己踢笠架錢七車出去求奇搵個位擺低,然後一有車埋嚟就機會嚟啦飛雲? 真係奇人奇事喎。
如果真係睇咗cam有機會係你撞嘅,咪傾私了囉或報保險囉。
有D case 話無撞到,咩後車急煞chok 親告你老不個D
好難告,除非佢好足料,點解要急煞咁多解釋,可能當時路面有咩突發情況,部車故障之類
雖然老不嘅門檻好低
(除咗無報保險漏招之外)
就算報咗保險,如果你喺無與保險公司商量嘅情況之下認罪,都有機會被踢保
保險公司有權話,如果佢搵大狀幫你打,就會甩到罪,就唔駛賠
你主動認咗,影響咗佢嘅利益,佢就有權踢保
呢個case真係值得上東張

教下人撞左車點之後點保障自己

唔係話一句認左罪放低幾百就冇事 交通意外要賠返上黎幾十萬起跳係閒事
新手一問,睇咗咁耐,和解係唔係一定係首選
和解唔到,先報警同報保險
定係咩都唔理,報咗警先
頸痛
睇你點2萬搞掂
睇清楚有無乘客
如果確認係無嘅,要喺和解協議寫明
一陣個司機同你和解咗
轉頭個乘客話頸痛 claim 你
一部tesla,一部唔知咩車
一個係有心玩嘢,一個係樓主諗住息事寧人
一個係一年半後搵埋律師睇埋醫生,一個係當場樓主自己都開個2,3千

你最後咁樣橫向對比準唔準確呢?
撞到啲fk8/fl5
錢柒都貴過tesla新車
報警先
報左警都可以和解
都未必,又有人話你私下和解左,保險會唔受你保
如果對家/其他人告你,保險就唔幫你賠
咁預到的士狗頸痛點自保
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞