交通意外賠償

968 回覆
19 Like 306 Dislike
佢攞到醫療報告/醫生紙話有受傷就即係有㗎啦
吹佢唔漲㗎喎 醫生證明咗佢有傷
唔知佢claim幾多日病假 你最多拗話輕傷唔應該有咁多日病假
手寫呢句落對家封信就ok
唔好學人揸車啦 咁撚豬
俾幾千蚊去問一問律師意見先啦
搵個專家幫你
證明返呢少少損傷係咪足以對人造成咁大傷害
再去搵另一個醫生求證
再投訴加懷疑埋個醫生既診斷
告埋醫生告到佢釘牌
下次咪咁傻
報左保險
最尾你決定和解唔claim一樣無問題
但你起碼要報左先
本身諗住最多都係賠幾萬整車

唔知原來事後都可以報受傷,玩到咁大
你自己認左罪,賠就一定架嘅,自己同對家保險公司傾下可唔可以賠少d
咁樣會唔會用多過15萬
切線不當與車禍訴訟
蒙嘉慧於2011年駕駛私家車前往將軍澳電視廣播城上班途中切線遇上車禍,該輛被撞私家車後座乘客報稱受傷,頸、腹痛及手臂麻痺,遂入稟高等法院向蒙嘉慧索償403萬元。蒙嘉慧一方雖承認意外責任,但不同意賠償金額。而其私家偵探拍得片段揭露原告「受傷」後健步如飛,上下樓梯更毋須扶手。2018年7月,高等法院頒下判辭指原告非誠實證人,包括隱瞞自己在2010年發生另一宗交通意外及僅有小部分傷勢乃由本次車禍引起,醫療報告顯示原告退化引致的傷勢在2010年意外後加劇,傷勢並非全然因本次意外造成,裁定被告只需賠償51.5萬元及需支付訟費。[18][19]

弱智仔你賠呢就賠硬 冇得走
你可以再賭一鋪 但你唔和解訟費一定要食 你自己計下15萬夠唔夠找數
與其喺到睇人鳩up
不如嗱嗱臨搵律師做諮詢好過啦
雖然好大機會都係叫你同佢傾和解
佢要玩咪玩大佢
告返佢欺詐
利伸:試過
之後條友心虛放棄追討
咁嘅話未上庭已經用咗十萬,分分鐘唔只
加多個零都未必得。
15萬當買個教訓啦
佢都唔算大咬啦
如果得呢粒就黑警黎到已經唔柒理你地 la
而家告埋上庭一定有 d 野
真係唔知點講你哋先信
真係得依粒黑點!!你
我開post都希望搵到啲有用嘅意見,如果我真係有避重就輕,對我嚟講反而冇得著

我明白人與人之間嘅信任好難建立,如果大家有咩詳細想知我可以再答
同埋呢度就係律師信claim嘅細節

如果車身真係唔止一粒黑點,我諗唔會唔claim錢掛

不過你哋又可能會質疑呢個賠償細節真定假
唔打算私了/報保險 一律建議即時拍籮友走
仲有班死差仔,平時送外賣就鳩飛車,你hi到佢哋就精彩
對家律師計好哂數,15萬預你還下價,8萬打底走唔到嫁喇,睇住食
有齊醫生文件 先告9樓主姐
人地點會驚呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞