交通意外賠償

968 回覆
19 Like 306 Dislike
我都想知
一定係我部錢七上斜無力溜後 仲要溜左去佢果條線
不提證供無要我俾堂費啦 個官仲問番控方點解不提證供要佢解釋
我個大狀仲喺度講笑話我俾左錢無得睇佢表演
但報左警開左flie 冇得私了都唔報保險有啲痴線
ching介唔介意講多少少單案係點
咁都告你?
依家claim返保險唔得? 利申冇車牌
我讓線出正線左一線
出左大半左二線有部私家車片埋我車頭然後喺幾十米外先停低
我有車cam影到 對方無
當初長官就同我講總之讓線出黎就要睇哂咁多條線安全先出
我話咁正線左二cut左一唔駛睇車呀 佢就話人地有優先權
我條氣就係唔撚順所以搵個事務律師問大狀advice然後決定唔認罪

最後控方同個官講因為得被告一條片 無其他證人乜乜柒柒 所以不提證供
咁你就咪撚告啦仆街

法律面前 窮人
有冇試過賣野比南亞?
賣十五萬劈你八萬,黎到睇完就話兩萬現金問你要唔要
咁雙方架車哋要自己整返
無明顯損傷嘅撞車要搞claim真係好煩
我俾人hi同我hi人都試過
只要唔係女人 大家落車望到無花無凹
講句sorry話會賠 最後都係話得啦都無事就上車走
係呀 我部車有全保唔撚驚
打甩左等對方乜柒都claim我唔到
當初長官就同我講總之讓線出黎就要睇哂咁多條線安全先出
我話咁正線左二cut左一唔駛睇車呀 佢就話人地有優先權

發現啲死差佬全部都係咁
唔講仲以為佢地係法官
一入到去佢地就係到「教」你交通規則
你同佢講邏輯佢就同你講道路守則
你同佢講道路守則佢地就同你講「唔係咁計」
無試過

對方係南亞人?樓主賣嘢俾佢?兩個例子有咩可比性
講下價咁解姐,人地叫十五都開大架啦,兩蚊唔得咪三蚊,人地都會還價架啦,有冇咁難明呀?
例如個仔揸老豆架車比人撞
但求其收左一千蚊 簽左和解走左
個老豆係咪唔可以再追究
2皮一開始ncb+loading,現金私了開呢個數,對家就開心收錢簽名。
而加對家要又睇醫生+律師,明要鋤大條數,開2皮,對家即時一蚊唔減,小額見啦

有撞定無撞啊
你咁既態度 我係對家都屈你啦
講價我明呀,我都建議樓主聯絡對方講價

我意思係開15 你還2 差太遠啦,對方聽到條氣都唔順啦,拒絕你仲2.5/3,即場唔使講嘢

你問我真心還都還個4/5 一嘢搞掂,慳返上庭啦
我追完成日post其實都同情樓主,如果真係嗰一點,你叫我當場放低2皮我睬你都傻啦

咪報警報保險,佢最錯係無報保險啫
樓主個龍門搬得好快架
一時又話唔和解係因為對方無提出
一時又話覺得對方同個路人好鬼講到set個局屈佢錢咁

想屈佢錢又點會唔開價
以前份工都要處理d司機撞爛舊公司d財物,其實好睇個司機開唔開口劈價,澳洲上庭罰錢都話冇錢做分期,其實都係睇你覺得可唔可行

我就覺得每一蚊都賺得好辛苦
你後面架車多得你唔少
正常明知自己輸緊就一定報官同保險先,私了就一定簽曬和解書,依家俾人任切放題
價呢啲嘢其實係開得一兩口,每個人睇法唔同,開4,5 就係希望避免上庭,一口博佢搞掂,如果對方唔接受就疊埋心水搞
抽頭又俾人話如果隔離線有車就自己硬食
落brake又話後面架車多得佢唔少
唔收油直撞實會話跟車太貼
咁可以點做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞