交通意外賠償

968 回覆
19 Like 306 Dislike
唔好揸車
我試過c車撞b撞a 我係頭車,撞左一下
其實我點講都影響唔到自己 都係後面 錯
因為撞兩下就變左撞我既責任係b度,唔係全部責任係c度
落口供個差佬:真係撞一下?唔好講大話,落雨wo
我話真係一下
仆街到個種口吻 當你犯咁
我再去,機會上撞硬喎。
當佢車頭撞到我車a柱,話就我收錢姐,但我隔離個果有危險
萬一我去得唔夠快,佢撞我車頭,到時insur判5050 liability ,我咪硬食自己架車整舊錢。
點計都係停,後面真係撞都係佢賠
係嫁,基本上一開5位數,咪報保險囉。loading萬零+草過3年ncb個度萬零,都係2皮幾。
用2皮零賭佢厭煩縮,一係就私了3 5 7簽野走人
落口供=差佬作故仔

事實係點都好
總之佢就係想作到最易入罪

句句都插把口
唔講仲以為佢先係當事人
出黎行係要撞下板

人地明放個陷井比你踩
你重傻下傻下咁
根本正常人都唔想撞車
就算你係岩曬
架車去整個陣又要搭的士/巴士返工
Claim錢又要等勁撚耐

啲人成日話撞上去
真係花生友先會咁講
無和解又唔報保險
咁其實你本身諗住點玩?
唔好低估一班港豬窮西拎十雞八雞就以為中六合彩。上邊有個post 話26朋友扮一年傷去十零雞

呢D人咪當跌咗俾佢做白金同醫病

即係有撞
但見到要賠15萬
諗真d, 都係冇撞
要呀媽批准落街,夜晚影相send張日頭嘅出嚟
你認咗罪,無報自己保險,基本上已經玩完
一係就交錢

屋企人十幾年前試過,都係Hi 一Hi 人哋屎怱
真係好慘
認罪,無報自己保險
賠咗一部分之後人哋好似又claim 一大舊民事(接近五十萬,又話自己無得返工,又話頸痛,又話打唔到麻雀⋯⋯)
到個一刻有人教,只好扮收唔到信,所有對方用掛號寄嘅信唔收
電話號碼全改,銀行戶口接近全Cut,轉走晒啲錢。無物業
個3-5年真係好多掛號信,唔識嘅真係唔收
追咗唔知幾多年之後就無再收到
加上我哋個地址接近係村口嗰啲郵政信箱,所以無人搵到上門
無話呢個做法同十幾年前嘅情況幫到你,只好比你有個參考
除左大叫黑仔真係冇野可以做
冇明顯傷 撞/被撞 幾次都係語氣好好 幾舊水/冇事就算
又係入左老不先同你玩?
好似係
個時仲細,聽好多呢啲嘢都唔太明
同埋唔記得點解settle 咗一部分人哋仲可以大咬
屋企人只係話最錯係無報自己保險
人哋律師就好似知道無報保險,就會玩得好大
個時自己屋企人都有律師,到最後扮收唔到信都係佢哋教
律師 quote 你幾錢
當時唔認可以點
佢無申請你破產?
所以我上面都話唔知條傻仔係咪想玩鳩樓主 教人開兩蚊

一聽兩蚊之後唔撚洗講野啦 仲話逐蚊逐蚊加

吹到自己開40萬人地串柒柒還5萬都受 唔知咩玩法 可能佢成份料都係鳩吹啦
合理,因為已經唔止賠花咗嘅錢,因為你一開始唔肯賠,所以人地要晒時間睇醫生,揾公證行,揾律師,呢啲人地都要出住錢先,同埋用好多時間又麻煩,你係賠緊呢堆野。
你一開始係有機會賠淨係花咗嘅錢,係因為你唔肯人地先要搞咁多野,人地搞完咁多野你先同人講不如賠返一開始嗰舊錢
佢無申請你破產?

唔肯定
當時屋企人連法處信都拒收
同埋當時屋企人接近退休,先夠膽用避呢一招

咁講啦
你可以做嘅嘢真係唔多
首先你試下同你保險傾,睇下仲受唔受理
再可以做嘅,就係私底下+同對方律師傾

你搵自己律師打到上庭都係濕鳩
雙方律師費乜費乜費全部你食哂
律師費真係每6秒1蚊咁計架
認真,泊車撞到通常係刷過一條痕
一粒點咁搞笑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞