交通意外賠償

968 回覆
19 Like 306 Dislike
咁撚嚴重15萬真係收得好平
其實係咪對家覺得你有報保險先claim 15萬
佢保險都無保點會keep
即係唔係想話你完全9up

民事claim醫療賠償幾多同你有無老不係兩件事,根本無咩舉證標準你嚟比較

樓主要做嘅嘢係
1.搵調解,最好大家快快手手解決
2.自己都搵律師,叫佢交返醫療報告比自己律師+-公正行應唔應該跟佢賠,如果係玩野既已經收皮,但當然佢都可以唔比
3.上庭大家搵官判
為左十五萬(可能仲有得減)要搞到走佬?
點解會有警察做證?
正解
點解無?你報警,警察叫你和解,你同條友ok警察咪叫曬你兩條友去差館簽和解書
估計係精英勸說下認罪既可憐蟲
的士佬好好人咼,咁樣一點通常賠500 佢都收手
沒有之一

一野屌晒全個 post 其他人
好能野
完全 get 到點解對家會 claim 你 15 個
抵能死
咁就真係睇睇樓主自己肯唔肯去用幾皮野settle。
望落對家架車都唔係好傷,真係上court 個sanctioned offer/payment覺得都唔會高。
Tesla可能分分鐘比法庭罰返錢。
所以條撚樣一定係有隱瞞啲嘢 就現場嗰陣串柒柒
一係就事後唔撚理事主 搏大霧人哋唔追究
然後依家人哋搵律師
報左insurance,係咪最後唔要保險賠(自己賠),都會扣NCB 同加loading?
多謝巴打建設性留言

已經聯絡咗保險公司同約咗律師傾
純粹網絡用語姐
好多公務員搵十幾廿萬但根本無野做,好得閒
唔明點解仲要質疑我有嘢隱瞞

想像力真係豐富
簽左和解書係咪就攪唔到?
如果有保險,都係最多比兩皮跟住賣車唔揸姐
佢最大問題都係無和解又無話比保險知
串柒柒應該就係既
但隱瞞就未必
亦唔需要
佢呢個 po 都唔係求取暖啦
真係收到 15 萬 claim 呆能咗啫
有朋友報工傷玩咗兩年係咁拎醫生紙
係真係假 心知肚明
嗰陣就出奇地知道 醫生紙真係鳩開
律師費大約要幾錢?純學野
當初對方係開幾多錢和解?
真,你揸架林寶,空波轟兩下D 車自動離你兩個車位,讓你行先
揸架爛鬼錢七,打晒燈比晒5 CUT 線 ,架架篤行油理撚得你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞